Logg inn Bli medlem

Foreslå en nyhet

Har du forslag til en nyhetssak vi burde skrive om?
Klikk her

Danske krimsuksesser fortsetter

Både "Broen 2" og "Forbrytelsen 3" får norsk hjelp.
Skrevet av , publisert 11.09.12 00:00

Skuespiller Jakob Oftebro skal være klar for den dansk-svenske oppfølgeren "Broen 2".

Oftebro er for tiden aktuell i storfilmen "Kon-Tiki" og skal nå altså ha fått en større rolle i tv-serien som blir oppfølgeren til krimsuksessen "Broen".

Serien gikk sin seiersgang i Skandinavia i høst og hadde navn som danske Kim Bodnia og svenske Sofia Helin i hovedrollene. Hva som blir handlingen i denne nye andresesongen skal ikke være kjent enda.

Også i utlandet har "Broen" gjort seg bemerket og det skal blant annet lages nye versjoner både i USA og England/Frankrike. Der det i originalserien ble funnet et oppdelt lik midt på Øresund-broen, vil det i den nye imidlertid skje det samme i tunnelen under den engelske kanal.

Også en annen dansk krimserie har gjort seg kjent internasjonalt, nemlig "Forbrytelsen", en serie som nylig ble vist i USA i remaken "The Killing". Danskenes tredje omgang er i disse dager under innspilling, også denne gang med Sofie Gråbøl i hovedrollen. Nylig ble det kjent at seriens sluttscener foregår og spilles inn i Stavanger, med handling lagt til olje-bransjen og miljøet rundt.

Kilde: Nrk.no

Kommentarer

• Bli den første til å kommentere