Logg inn Bli medlem

Foreslå en nyhet

Har du forslag til en nyhetssak vi burde skrive om?
Klikk her

Suksessroman blir tv-serie

Lars Saabye Christensens 'Halvbroren' lages av NRK.
Skrevet av , publisert 09.02.10 00:00

Lars Saabye Christensens roman 'Halvbroren' blir tv-serie på NRK. Boka sikret Christensen både Brageprisen og Nordisk Råds Litteraturpris i 2001.

Neste vinter skal innspillingen etter planene starte opp, og serien skal sendes på NRK i 2012. Hele åtte episoder på 50 minutter hver er planlagt.

Saabye Christensen selv poengterer dog at en roman er en roman, og at en tv-serie er en tv-serie, så en viss forskjell vil helt klart komme. Hans egne ønsker for serien er at den blir både poetisk, dramatisk, frodig og leken, morsom og overraskende.

Serien skal regisseres av Per-Olav Sørensen, for tiden aktuell med filmatiseringen av Unni Lindells Honningfellen som går på NRK.

'Halvbroren' følger oppveksten til to halvbrødre gjennom deler av etterkrigstida og fram til 80-tallet i Oslo. Livene deres er i stor grad preget av fristende kvinner og mødre.

Produksjonsselskapet Monster skal stå bak produksjonen, og budsjettet skal ifølge NRKs prosjektsjef være blant de største noen gang i kanalens historie, uten at et tall blir oppgitt.

Kilde: Dagbladet.no

Kommentarer

Vis alle innlegg (1)
  • Halvbroren er den eneste boka til Saabye Christensen jeg ikke likte. Jeg leste den faktisk ikke ferdig en gang (noe jeg ellers alltid gjør, samme hvor kjedelig eller dårlig en bok viser seg å være).

Det er mulig jeg vil gi tv-serien en ny sjangse, men jeg tviler på at jeg blir noen stor fan...

Beatles derimot! :)