Logg inn
Bli medlem
Short film Run Faster
 
 

Anmeldelse av The Invisible Guest (Contratiempo), spansk film fra 2016

Kriminal, Mysterie, Thriller Spilletid: 106 minutter

Stødig og spennende spansk krimmysterium!

[Skrevet av: Tore André Øyås, Dato: 15.08.2017]

Adrian Doria er en ung og suksessfull businessmann hvis liv blir snudd på hodet nærmest over natten da han blir anklaget for drapet på sin elskerinne. Han får hjelp av stjerneadvokaten Virginia Goodman, en veteran i gamet, for å bygge opp et forsvar.

Annonse:

Denne spanske godbiten er på mange måter en klassisk ’who dunnit’ hvor manus, historie og narrativ fremlegging av saken delvis hopper i tid og gir oss ulike versjoner av hva som både kunne ha skjedd og til slutt selvsagt hva som faktisk skjedde.Doria og Goodman forsøker å finne ut hvem som har lurt ham inn i en tilsynelatende felle og de prøver seg frem med ulike versjoner av hendelsesforløpet i saken. Denne måten å fortelle den fra før av spennende saken på, gjør det hele faktisk enda mer oppslukende.

Det kunne lett blitt forvirrende, men måten det gjøres på skaper et engasjement og driv som er veldig underholdende. Som krimthriller er ikke The Invisible Guest noe veldig storslått produksjon, men kan mer minne om en tv-serie eller en god episode med tv-krim. Bildene er passende lekre i kjølige gråtoner, noe som kler historien og visse karakterer godt.Det er også en forfriskende fryd å se gode spanske skuespillere i hovedrollene, og det gjør noe med vår innlevelse på en merkelig måte at den nettopp er spansk. Filmen hadde nemlig trolig fort blitt hakket mer kunstig om det var en mer klassisk actiondrevet amerikansk eller britisk krim.

Og over til sammenlikningen med særlig sistnevnte, for dette lukter mye som et Agatha Christie/Sherlock Holmes-mysterium, bare lagt til nyere tid. Selve saken er et lukket rom-mysterium hvor den skyldige kan virke som å ha forduftet i løse luften, noe Doria og advokaten hans særlig må finne årsaken bak.

The Invisible Guest er en skikkelig godbit for en mørk fredags- eller søndagskveld, hvor plottet selvsagt er rimelig søkt, men fremlagt langt mindre troverdig i andre filmer, typisk store amerikanske kinothrillere. Plottet utvikler seg stadig og serverer en historie det er lett å bli engasjert i. Her er knagger som empati, medfølelse og gode muligheter for å sette seg inn i karakterenes fæle ståsted. Hva ville du selv gjort i disse tilfellene, og ikke minst; hvem lurer hvem?!

Det filmen mangler på action og litt større filmatiske scener, ja det tar den igjen til slutt med en scene som garantert vil gi deg hakeslepp! Den infløkte historien føles imponerende skrevet og sjonglert, noe altså langt i fra alle liknende thriller- og mysterieplott gjør like overbevisende. Slik får filmen også en ekstra kvalitet til slutt, nemlig at man vil nærmest se den omgjen, og da selvsagt med helt ny og avgjørende kunnskap om saken i bakhånd!

(Den usynlige gjesten kan i skrivende stund streames på Netflix)

(Alle bilder er private skjermdump. Foto/Copyright tilhører Netflix og filmens rettighetshavere.)


Diskusjon

Omtalespalte: Streaming

Filmfront forsøker å gi deg overblikk i det enorme streaming-tilbudet. Filmfront anmelder stort og smått av det som kommer av filmer og TV-serier på streaming.
Les flere spalteomtaler: Streaming
Underspalter:
- Utenfor Hollywood - Les flere.
- Thriller - Les flere.
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(4,1 av 6 - 16 stemmer)

Kritikker i media

 • Filmfront
 • Konstpretton.se
 • Willamette Week
 • Svenska Dagbladet
 • Göteborgs-Posten
 • Filmeye.se
 • Moviezine.se
 • Upsala Nya Tidning
 • Dagens nyheter
 • SR P4
 • Accioncine.es
 • Sydsvenskan

Land:

Spania

Språk:

Spansk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2018 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.