Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av My Name Is Bruce, amerikansk film fra 2007

Komedie, Grøsser Spilletid: 86 minutter

Kan Bruce Campbell slå fra seg som seg selv?

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 09.01.2018]

Da fire ungdommer besøker den lokale kirkegården ved nattestid, vekker de uheldigvis opp en ondsinnet asiatisk demon. Lokalbefolkningen setter sin lit til Bruce Campbells for at freden nok en gang skal gjenoppstå. Det fordi skuespilleren tidligere har bekjempet den samme onde ånden på film. Kan Campbell klare å hamle opp med den onde ånden i den virkelige verden? Det gjenstår å se om Campbell kan dra med seg noe av tøffheten i de mange rollene hans når det virkelig gjelder liv og død...

Annonse:

Bruce Campbell er udødeliggjort som helten Ash gjennom de tre Evil Dead-filmene og samt den populære TV-serien fra det mørke universet. Han spilte også gammel Elvis Prestley på eldrehjem i ‘Bubba Ho-Tep’, som undertegnede satte bra pris på. Men denne har ikke Campbell noen å gjemme seg bak, han spiller nemlig seg selv i denne filmen som kan minne om Campbells svar på Jean-Claude Van Dammes ‘JVCD’, uten sammenligning forøvrig. Manuset er skrevet av Mark Verheiden. Han har skapt et univers med mye referanser til tidligere Bruce Campbell-film.

Filmen begynner noe rart med en munter countrysang fremført av en sherriff og en annen mann i skjorte og hatt. Denne duoen synger om noe av innholdet i filmen. Dette er nemlig forsøk på en skikkelig hyllest til B-film. Alt starter med at Bruce Campbell spiller inn en film der han bekjemper en ondsinnet asiatisk demon. Lite vet han om at han skal møte den eksakt samme demonen i virkeligheten. En del av actionen er faktisk litt småkul. Digger konseptet i filmen med at Bruce Campbell spiller seg selv i en film der han møter samme utfordringer som gjør i filmene hans. Liker også hans tullete selvironiske vesen i filmen, selv om det var mye å gå på for å underholde meg maksimalt. Vi får til og med se Bruce Campbell med en motorsag. Men selv om filmen har mye av det jeg forventer av en slik film, stopper også min entusiasme å spre seg nevneverdig gjennom filmen.

Filmen er veldig politisk ukorrekt. Selv de handikappede får gjennomgå i filmen. Jeg lo av enkelte vitser og poenger, men store deler av filmen sliter jeg med å engasjeres. Filmen er langt i fra like frisk som jeg håpet på. Filmen tar rett og slett for lett på humoren og mangler litt driv til tider. Det gjør at jeg ikke føler jeg kommer helt under huden på denne filmen og den underholder ikke helt som ventet. Dette er med andre ord langt bak Bruce Campbells mest legendariske filmer. Jeg synes også Bubba-Ho-Tep var bedre enn denne.

Effektene er helt ok i filmen og monsteret ser veldig B-filmaktig ut. Jeg fikk litt flashback til filmer som ‘Big Trouble in Little China’ og lignende. Filmen bruker også litt for lang tid på å komme til poenget og selve historien er svært tynn og jeg liker ikke regien som kunne vært bedre. Filmen ser dog ganske bra ut i det vi opplever. Jeg hadde håpet på å få en mer utagerende Bruce Campbell. Han er igrunnen ganske tafatt i filmen. Ikke synes jeg han har nok glimt i øyet. Jeg ble nesten litt lei av at han alltid skal ta jentene på rumpa. De mange tullete sluttene på filmen er dog noe av det kuleste med filmen.

Konklusjon
Det mangler en del for at dette skal skikkelig skinne, likevel er filmen fult sebar, selv om den ikke føles helt som en innertier. Filmen har sine små øyeblikk som gjør filmen verdt å se, men heller ikke så mye mer enn det. Historien og manuset er syltynt, men blir reddet av en ok gjennomføring. Men i det store og det hele er dette mest en obligatorisk film for Bruce Campbell-fans. Bruce Campbell regisserer også filmen selv i noe som er hans andre spillefilm etter ‘Man with the Screaming Brain’ som kom noen år før denne.

Jeg liker Bruce Campbell og ønsket virkelig å like denne filmen, men dessverre føltes filmen for hul til å røske skikkelig tak i meg. Det blir nemlig for mye prat og for lite spenning og action. Du får med andre ord en langt tregere film enn forventet, og når selv ikke humoren biter fra seg er det lite som vitner om at dette utnytter sitt potensiale godt nok. Synd ikke Campbell hadde mer å by på enn dette i en film der han selv bokstavelig talt fungerer som selve limet i motoren.

Terningkast: 3+
Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Man with the Screaming Brain - Skrikende hjerner og bart!

Diskusjon

Omtalespalte: Komedie

Her trekker vi frem alle salgs komedier fra alle verdenshjørner og omtaler dem.
Les flere spalteomtaler: Komedie
Underspalter:
- Skrekkfilm - Les flere.
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3,5 av 6 - 19 stemmer)

Kritikker i media

 • skrekkfilm.com
 • efilmcritic.com
 • Combustible Celluloid
 • Film-nyt.dk
 • Trauma-magazine.com
 • Dvdtalk.com
 • Themoviescene.co.uk
 • Die-besten-Horrorfilme.de
 • Outnow.ch
 • Filmfront
 • Filmz.dk
 • RogerEbert.com
 • Captain Charismas Filmblogg
 • Eyeforfilm.co.uk
 • slantmagazine.com

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Dark Horse Entertainment, Image Entertainment

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.