Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av My Girl 2, amerikansk film fra 1994

Komedie, Drama, Romantikk Spilletid: 99 minutter Aldersgrense: 7 år

Ung kjærlighet på menyen igjen...

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 27.06.2018]

Alt starter i 1974. Vi besøker igjen Sultenfuss-familien som nå skal ha barn. Men dette handler mer om den yndige Vada som nå har entret tenårene. Vada er glad i å skrive og denne gangen er det et læreren som gir klassen i oppgave å skrive om en persons liv som de aldri har møtt. Vadas valg faller på hennes avdøde mor. Hun tar oppgaven seriøst og drar til til Los Angeles, til sin onkel Phil og hans flinke kjæreste, Rose, for å finne ut mer om moren. Samtidig møter hun Roses sønn Nick som skal guide henne motvillig rundt. Men selv om de to ikke synes noe om hverandre i starten, så finner de tonen etterhvert...

Annonse:

Jeg så nylig den første My Girl-filmen og likte den, derfor var oppfølgerjunkien i meg mer enn klar for andre omgang. Filmen starter med den velkjente filmmusikken fra første film. Inntrykket er at oppfølgeren er langt mindre vellykket enn første film. Det blir mer fokus på komedie og filmen har ikke den samme sjarmerende kjærlighetshistorien som i første film. Vada er blitt eldre og er nå på vei til å bli tenåring. Hun lærer at det ikke er lett å bli kvinne. Vada er fremdeles smart, følsom og pliktoppfyllende. Denne gangen reiser hun for å finne ut mer om sin avdøde mor.

Anna Chlumsky er tilbake i hovedrollen som Vada Sultenfuss. Tilbake er også Jamie Lee Curtis og Dan Aykroyd i sine roller som paret Harry og Shelly, som er de voksne rundt Vada. Chlumsky var utrolig søt i første film. I oppfølgeren er hun blitt eldre og har mistet litt av den barneaktige sjarmen som hun hadde i første film. Dan Aykroyd skal være det komiske alebiet til denne filmen. Han pleier å være morsom, men her føles han nesten litt overflødig. Han spiller ikke like bra som på sitt beste og leverer replikker og skuespill på det som ser ut som rein rutine. Han forsøker å spille tuba hele tiden for å presse frem humor med sin svært middelmådige håndtering av instrumentet.

Det er noe litt sommerlig over filmen. Kanskje mest fordi filmen er såpass lys og at den tar plass i en liten ferie der hovedpersonen bytter omgivelser og møter en ny gutt som hun finner tonen med. Det blir også litt åpenbart hvor dette tar veien, men for det rette publikumet er dette grei skuring. Jeg vil tro at jenter tidlig i tenårene liker filmen best. Det hele er veldig søtt og uskyldig og beskriver tiden mellom barne- og ungdomsskolen. Fokuset i filmen ligger på kjærligheten for liten og stor og samt hvor viktig det er med en familie.

Filmen har noen små kule øyeblikk mellom de to tenåringene, men dessverre er det langt mellom de øyeblikkene som sitter selv etter rulleteksten er begynt. Historien er ikke like sterk som første omgang. Dette blir litt mer oppstykket og har ikke helt den samme sårheten, romantiske stemningen og fine helheten som første film. Etterhvert synes jeg mysteriumet om moren til Vada er passe greit som fokus i filmen i tillegg til en ny forsiktig kjærlighetshistorie for Vada. Det blir selvsagt også et hett kyss denne gangen.

Konklusjon
Alt er meget rett frem fortalt med mye nærbilder som fanger alt som skjer. Tankene blir lest opp i filmen, men filmskaperne klarer ikke å gjøre seg flid med lydbildet og klippen, slik at noen scener blir alt for korte og oppstykkede. Det blir også mye musikkbruk der filmen mangler energi. Synes filmen begynner litt traust, men den kommer seg litt underveis. Mot slutten er jeg faktisk litt småengasjert i filmen. Det gjør at jeg ikke avfeier den totalt. My Girl 2 er tidvis en severdig film som gir deg litt mer av My Girl-universet, selv om Macaulay Culkin som gjorde mye av den første filmen ikke er med i oppfølgeren av naturlige årsaker. Filmen er dog veldig koselig hele veien og er meget sømmelig med god moral. Med andre ord er dette et trygt valg for barn i tidlig tenårene.
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- My Girl - Alle husker den første kjærligheten...

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- My Girl - Alle husker den første kjærligheten...

Diskusjon

Omtalespalte: Romantikk

Her finner du omtaler av romantiske filmer.
Les flere spalteomtaler: Romantikk
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(2,9 av 6 - 17 stemmer)

Kritikker i media

 • Reelviews.net
 • Juicy Cerebellum
 • Verdens Gang
 • Dagbladet
 • Dagsavisen
 • Filmfront
 • Chicago Sun-Times
 • Fantastica Daily
 • Kansas City Star
 • Aftenposten
 • Arbeiderbladet

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Imagine Entertainment

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.