Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.

Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast

Festivalvinnerne i Haugesund

[Skrevet av: Pål Frostad den 20.08.2015]

Forrige helg ble Amandaprisvinnerne kåret. I dag ble de interne prisene på Den norske filmfestvalen i Haugesund delt ut.

[ Scroll ned å få med deg resten av artikkelen under bildet ]

Publikumsprisen og Gledessprederen gikk til filmen Det Helt Nye Testamentet. Handling:
Gud eksisterer. Han bor i Brüssel, og er en skikkelig drittfyr. Datteren Ea er så lei av å se ham terrorisere menneskeheten at hun hacker maskinen hans og sender dødsdatoer på SMS til samtlige. Etter innspill fra broren, rebellen JC, flykter hun til jorden for å rekruttere disipler og skrive et helt nytt testamente – med en illsint pappa hakk i hæl.

Andreasprisen (oppkalt etter filmkritikeren, teologen og pedagogen Andreas Borch Sandsdalen) ble tildelt Far from Men. Handling:
I 1954 starter frigjøringskrigen i Algerie. Skolelæreren Daru ble født i landet, men har andalusiske foreldre, og føler seg ikke som part i konflikten. Like fullt beordrer en fransk offiser ham til å eskortere drapsmannen Mohamed til regionens politistasjon. Den farefulle ferden i Atlasfjellene krever at Daru tar stilling til hvor hans lojalitet ligger.

Den norske filmkritikerprisen var det En natt i Berlin som stakk av med. Handling:
På vei hjem fra en begivenhetsløs kveld på byen, møter Victoria en småkriminell guttegjeng hun sjarmeres av. Hun skal tidlig på jobb, men overtales stadig til å bli med videre av den flørtende og veltalende Sonne. Da det viser seg at en av gutta må gjengjelde en tjeneste og mangler én person på laget, blir Victoria viklet inn i en livsfarlig kjede av hendelser.

Haugesund bys faun ble tildelt den danske regissøren Bille August. Samtidig gikk Den norske filmfestivalen og Liv Ullmanns ærespris til skuespilleren Ghita Nørby. Begge var aktuell med filmen Stille Hjerte. Filmens handling:
På grunn av en sykdom som gradvis vil gjøre henne svakere, har Esther fått familien til å gå med på at hun avslutter livet selv, før hun ender i respirator. Tre generasjoner samles hjemme hos henne for å tilbringe en siste helg sammen, men ettersom Esthers siste time nærmer seg, blir en av døtrene stadig mer i tvil. Kan hun virkelig la moren gjøre dette?

Film&Kinos Aamot-statuett ble både tildelt lyddesigner Gisle Tveito og mangeårig filmfestivaldirektør Gunnar Johan Løvvik.

Kilde: rushprint.no

Diskusjon

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk