Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES

Filmfront.no bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi en bedre brukeropplevelse. Se link over for hva informasjonskapsler brukes til.
Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast
 
 

Filmfront oppsummerer filmåret 2022

[Skrevet av: Pål Frostad den 23.12.2022]

Kinofilmåret 2022 ble i stor grad preget av en drøss med etterslep fra pandemi-pausen, noe som førte til usedvanlig mange kinofilmer, særlig i høst. Dessverre måtte da mange av de mindre filmene ofte gi tapt for større filmer og fikk ikke på langt nær så mange besøkende som mange av dem fortjente. Men, dette rokker likevel ikke ved filmenes kvaliteter av den grunn, og selvsagt har vi derfor husket å ta med titler vi mener fortjener en plassering på lista!

Året 2022 var blant annet et knallår for nordisk film. Den svenske Gullpalme-vinneren Triangle of Sadness ble regissør Ruben Õstlunds andre gylne palme på kun fem år. Danskene imponerte blant annet med skrekkfilmen Speak No Evil og skrekkthrilleren Holy Spider, også disse begge prisbelønte verden over. Norsk animasjon fortsatte å blomstre med Helt Super og Kardemomme by, mens krigsfilmene også glimret til, i et år hvor krig dessverre også ble aktuelt i virkeligheten.

Kinofilmene rommet med andre ord et enormt spenn, noe som i seg selv er bra med tanke på bredde og tilbud. Kinofilmens noe dystre tid har likevel utfordringer foran seg, men i året 2022 kunne man i det minste ikke skylde på et dårlig utvalg. På tampen kom også endelig oppfølgeren til tidenes største film i Avatar, en film som trolig vil gå sin seiersgang verden over til langt inn i 2023.

Les mer og få med deg kåringen av årets filmer med mer.


[ Scroll ned å få med deg resten av artikkelen under bildet ]
Annonse:

Forklaring til kåringen/oppsummeringen:
Vi har laget denne uhøytidelige kåringen først og fremst for å oppsummere kinofilmåret som har gått. Noen ganger har det vært vanskelig å plassere filmer i kåringen og da har vi måttet nevne flere, og hvor eventuelle filmer i parentes var sterke utfordrere. Filmene som er tatt med er dermed filmer med norsk premiere innenfor 2022.

Årets mannlige skuespiller: Pål Sverre Valheim Hagen
Etter hvert en erfaren ringrev han Hagen, men i samspill med Joner i Krigsseileren, gjør han kanskje sitt fineste portrett i sin karriere. Samtidig oppviste han sin geniale dialekt-forståelse og utførelse i den finurlige og merksnodige komedien Alle elsker Johan.

Årets kvinnelige skuespiller: Penélope Cruz
Veteranskuespilleren gjorde seg sterkt bemerket i år igjennom filmer som Oscar-nominerte Parallelle Mødre og den herlige filmbransjesatiren Official Competition. Cruz fronter spansk film så vel som amerikansk på en glimrende måte, samtidig som hun ofte er å se i roller som det er lett å identifisere seg med for oss publikummere.

Filmfronts kåring av årets filmer i 2022

Årets norske film: Krigsseileren
[ Filmfrontrating: 8,6 av 10 ]

Mengden norske krigsportrett begynner å telle en del de siste 15 årene. Men Gunnar Vikenes skildring av de norske krigsseilerne gjorde dypt inntrykk og brakte samtidig på banen andre vinkler og tilnærminger til krigen vi ikke har sett for mye av før. Med karakteristiske og kunstneriske valg innenfor regi, stil og form, ble vi sugd inn i skjebnen til helt vanlige hardtarbeidende mennesker, og ikke bare soldater. Strålende skuespill av veteranene Kristoffer Joner og Pål Sverre Hagen er også med på å gjøre Krigsseileren til en sterk filmopplevelse som sitter godt i fletta, og det i et år hvor krig også er et faktum i vår del av verden.

- Anmeldelse av Krigsseileren 5

Årets internasjonale film: Everything Everywhere All at Once
[ Filmfrontrating: 8,2 av 10 ]

Everything… er en intellektuell og sanselig opplevelse, vel så mye som en underholdende film. Blandingen av genre, handling, fargerike karakterer, audiovisuell kreativitet og fantasi, krydret med skuespillere i toppklasse, tilbød en filmatisk uforglemmelig opplevelse det er svært vanskelig å finne noe negativt å si om!

- Anmeldelse av Everything Everywhere All at Once 6

Årets Ikke-amerikanske: Drive My Car
[ Filmfrontrating: 8,4 av 10 ]

Det japanske dramaet som slo vår egen Verdens Verste Menneske i kampen om Oscar-statuetten, er et nydelig lavmælt og emosjonelt drama om sorg og det å skjønne seg på livets mange mysterier.

- Anmeldelse av Drive my Car 5

Årets danske: Holy Spider
[ Filmfrontrating: 8,2 av 10 ]

Den danske thrilleren om en dristig journalist som selv tar på seg oppgaven med å få tak i en hensynsløs seriemorder i Iran, gjør sterkt inntrykk! Den føles nesten dokumentarisk og troverdig i stil og form, og når man vet at filmen baserer seg på en sann historie, får den en ekstra kraft over seg.

- Anmeldelse av Holy Spider 5

Årets friskeste: Triangle of Sadness
[ Filmfrontrating: 7,9 av 10 ]

Dette er en skikkelig gromfilm som du sjeldent ser lignende av. Ruben Östlund er en superregissør og han viser at han kan få mye ut av veldig lite. Dette var en skikkelig kunstfilm litt i samme gaten som det Wes Anderson har gitt oss flere av, bare at dette var en Österlundsk storfilm der han virkelig setter sitt merke på filmen. Det betyr at Ruben Östlund viser at han spiser kirsebær med de store etter det han har disket opp med i Triangle of Sadness.

- Anmeldelse av Triangle of Sadness 6

Årets kontroversielle: Terrifier 2
[ Filmfrontrating: 6,9 av 10 ]

Sjeldent har vel god, dog utspekulert, forhåndspromotering hatt bedre effekt enn hva skrekkoppfølgeren Terrifier 2 klarte å få til. Igjennom vitneutsagn og rapporter om både spying, besviming og det som verre var i kinosaler, klarte denne i utganspunktet lavbudsjettsfilmen å ta verden med storm i høst. Med lovnader om å være noe av det sterkeste som noen gang var blitt satt opp på kinoer verden over, må filmen sies å ha skutt blink med sin kontroversielle, drøye og eksplisitte blodige vold og måten den selv promoterte seg på.

- Anmeldelse av Terrifier 2 5

Årets snakkis: Smile
[ Filmfrontrating: 5,8 av 10 ]

Også Smile nøt svært godt av moderne promotering. Igjennom sosiale medier som tiktok klarte promoapparatet å engasjere unge ved å være kreativ i måten man henvendte seg til disse på. Filmen ble derfor et fenomen på kinoer for mange unge.

- Anmeldelse av Smile 3

Årets strømmefilm: Troll (Netflix)
[ Filmfrontrating: 6,7 av 10 ]

At denne norskregisserte katastrofefilmen skulle bli strømmegigantens mest strømmede ikke-engelske film noensinne, var kanskje litt vel optimistisk. Men nå er det klart, og filmen er dermed historisk. Ikke dårlig, fra et land som ikke akkurat er mest kjent for store og voldsomme blockbustere!

- Anmeldelse av Troll 5

Årets grøsser: Speak No Evil
[ Filmfrontrating: 8,2 av 10 ]

Speak No Evil er et beundringsverdig særegent og solid utført nærstudie i menneskelig ondskap, og dårskap. Og kanskje har også særlig vi nordmenn noe å lære av den? Ikke ofte man kan si slikt, om en skrekkfilm gitt!

- Anmeldelse av Speak No Evil 5

Årets blockbuster: Avatar: The Way of Water
[ Filmfrontrating: 7,7 av 10 ]

Alt i alt føler jeg dette er stor underholdning og en topp blockbuster som bygger opp mange store øyeblikk, slik folkelig film er på sitt beste. Historien er dog noe grunn, men det tenkte jeg ikke nevneverdig på. Jeg lot meg engasjere mer og mer utover i filmen og mot slutten er jeg helt solgt. Dette gav meg en stor filmopplevelse og du får en veldig intens slutt. Men det beste med filmen er de medrivende rollefigurene og samt det visuelt slående, vakre naturen vi møter på Pandora. Ble også litt rørt av hvordan de lever i samspill med naturen og hvordan de bryr seg om de rundt seg.

- Anmeldelse av Avatar 2 6

Årets komedie: Good Luck to You, Leo Grande
[ Filmfrontrating: 7,8 av 10 ]

Good Luck to You, Leo Grande er rett og slett en liten sjeldenhet av en film som anbefales på det sterkeste. Det som fort kunne blitt en romantisk klisjésuppe, og/eller en småhissig feministisk pekefinger, utvikler seg til å bli et klokt, reflektert, velspilt og oppriktig sjarmerende hjertevarmt drama, for begge kjønn. Og den er ærlig, befriende ærlig, om så mye i livet som ofte dekkes over og undersnakkes. Anbefales!

- Anmeldelse av Good Luck to You, Leo Grande 5

Årets action: Top Gun: Maverick
[ Filmfrontrating: 8 av 10 ]

Dette er en meget god genrefilm, tynn og lettbeint, joda, men likefull så godt utført at man frydefullt lar seg rive med av heftige jagerflyscener man, merkelig nok, føler man har sett alt for lite av, selv innen amerikansk film. Underveis slår det oss også at dette jammen meg ikke er noe sci-fi, men i realiteten er noe enkelte faktisk gjør, til daglig. Kanskje ikke heeeelt slik som dette, men du skjønner… det er heftige saker!

- Anmeldelse av Top Gun 2: Maverick 5

Årets råtass: The Northman
[ Filmfrontrating: 7,6 av 10 ]

The Northman blir slik en voldsom effektiv og heidundrende filmopplevelse som er lett å bli imponert over, men hvor det skorter bittelitt på engasjementet og koblingen vår til karakterene. Disse voldsomt oppmerksomhets- og maktsyke dramakongene blir det nemlig noe litt begrenset over, men som likefullt også provoserer enormt igjennom historien. Så bevares… man går ikke uberørt i fra en slik kinofilmopplevelse!

- Anmeldelse av The Northman 5

Årets ’trengte ikke denne gitt’: Olsenbanden - Siste skrik!
[ Filmfrontrating: 5,3 av 10 ]

Olsenbanden - siste skrik, blir dermed en type opplevelse hvor man selv også føler for å skrike. Som film-elskende person, og kritiker, spør man seg nemlig om det er noe som helst motivasjon for å lage en film som dette, hadde det ikke vært for originalenes enorme filmkulturelle posisjon. Det er jo nemlig skrikende tydelig at dette ikke hadde funket, ei heller uten Olsenbanden-arven i bunn her. Da ville en historie om tre utdaterte raringer som dette virkelig ikke tatt seg bra ut. Så, hva annet enn å lage en nyversjon av en elsket film- og kulturskatt ligger bak dette prosjektet? Etter å ha sett Siste skrik blir man veldig i tvil.

- Anmeldelse av Olsenbanden - Siste skrik! 2

Årets kalkun: Moonfall
[ Filmfrontrating: 4,8 av 10 ]

Moonfall har forsåvidt en litt alternativ tilnærming til handlingen mot slutten, hvor det nevnte sci-fi preget skiller den litt ut. Men innen den tid er man så lei, har mistet det lille snevet av karakterengasjement som eventuelt måtte være til stede, at man bare ikke klarer å kose seg nevneverdig. Stappet med drøssevis av opplagte greenscreen-scener og CGI , samt dynket i åpenbare pk-markører, gjør heller ikke filmen noe mer interessant denne gangen. Dette er nemlig verken gøy, morsomt, engasjerende eller noe stort annet enn et slitsomt pengegenererende produkt i over to timer. Den har sitt største potensiale hos et ungt publikum, og ikke hos oss som har sett den samme Emmerich-filmen ti ganger.

- Anmeldelse av Moonfall 2

Årets animasjonsfilm: Guillermo del Toro's Pinocchio
[ Filmfrontrating: 8,2 av 10 ]

Alt i alt så føler jeg dette har alt man ser etter i en ‘Stop Motion’-film. Dette har bøtter av både sjarmfulle karakterer og det gjennomførte detaljnivået på dukker og bakgrunner som gjør dette til noe helt eget. Filmen både rørte og engasjerte meg og del Toro viser at han også kan lage noe så vanskelig som å skape en detaljanimert bilde for bilde film. Liker også at jeg tror på dukkenes tilstedeværelse fordi de ser ut som de har levd et liv og ikke har helt nye klær og rekvisitter.

- Anmeldelse av Guillermo del Toro's Pinocchio 6

Årets norske animasjonsfilm: Titina
[ Filmfrontrating: 8,9 av 10 ]

Et samlet anmelderkorps har virkelig applaudert og omfavnet Titina.

Årets koseligste: Folk og røvere i Kardemomme by
[ Filmfrontrating: 8,3 av 10 ]

Kardemomme by er med på å gå utover sin visjon om bare å underholde, men også sette avtrykk i små oppvoksende hjerner. Dette er deilig fargerik etisk-moralsk barneunderholdning som holder seg meget godt. Denne byen er et Norge i miniatyr - med klare kontraster, tydelige karakterer og hendelser, og hvor gode menneskelige egenskaper seirer til slutt. Og, kanskje best av alt - Kardemomme-loven står seg enda. Den er like enkel, som den er genial!

- Anmeldelse av Folk og røvere i Kardemomme by 6

Årets musikkfilm: Moonage Daydream
[ Filmfrontrating: 8,2 av 10 ]

David Bowie var en av de største kunstnerne i vår tid, som utfordret grenser og beveget kulturen i over 50 år. Moonage Daydream er den første dokumentaren som er støttet av David Bowie Estate, som ga Morgen ubegrenset tilgang til arkivene i samlingen. Gjennom en personlig tilnærming og med en stil i sterk Bowie-esque ånd, får publikum oppleve den hyllede artisten på et nærgående og enestående visuelt nivå. [Kilde: Filmweb.no]

Årets thriller: The Menu
[ Filmfrontrating: 7,9 av 10 ]

For, til dét er The Menu alt for lekker, underholdende, velspilt og fascinerende. Og, den er en veldig ambisiøs film, både tematisk, narrativ og filmatisk, men klarer kunststykket å imponere med det aller meste den foretar seg. Alt er kanskje ikke like virkningsfullt underveis, og noen småting pirker altså borti irritasjonsmomenter, men alt i alt er det en befrielse å få servert et filmatisk ambisiøst måltid som dette her. Underveis glitrer skuespillerne, og med den mørke humoren som en gjennomgående tråd igjennom hele filmen, føler man seg til slutt både mett, fornøyd og imponert, noe derimot ikke alle karakterene er, innen filmens slutt!

- Anmeldelse av The Menu 5

Årets norske storfilm: Kampen om Narvik
[ Filmfrontrating: 7,9 av 10 ]

Kampen om Narvik gjør så absolutt inntrykk. Det er en brutal historie vi her til lands ikke er vant med. Men etter at fabelaktige Krigsseileren tidligere denne høsten la ei høy list for både skildring av krig og den kunstneriske fremstillingen av slikt, oppleves Skjoldbjærgs krigsportrett hakket mer konvensjonell og tradisjonell i stil, form og farge. Likevel har Kampen om Narvik blitt en solid, stødig og sterk film om et norsk marerittøyeblikk vi får håpe det blir veldig lenge til eventuelt skjer igjen.

- Anmeldelse av Kampen om Narvik 4

Årets skeive: Bros.
[ Filmfrontrating: 6,9 av 10 ]

Filmen finner ikke opp komediekruttet på nytt, men lander det den har satt seg fore ganske så bra. Som skeivt innslag innen genren, med et herlig og (endelig!) svært så fargerikt karaktergalleri og skuespillere, er den dessuten en viktig bidragsyter som selvsagt skulle ha kommet for lenge siden. Underveis byr Bros på mang en selvreflekterende aha-opplevelse som vi alle har godt av å få slengt i trynet innimellom, samtidig som man får seg en god latter.

- Anmeldelse av Bros 4

Årets remake: Utvandrarna
[ Filmfrontrating: 6,2 av 10 ]

Utvandrerne, i Poppes regi, oppleves derfor som både vellykket og såpass monumentalt tidløs i sin tematikk, skildring og helhet, at det er flust å hente her, både som publikummer og som levende menneske. Ikke minst er det lett å like måten religion settes til veggs på i historien, og måten Poppe og manusforfatterne viser hvor mye drit religion og tro har påført oss mennesker. Dette er en type film man også forøvrig har særs godt av å se, spesielt i vår egen bortskjemte tilværelse, hvor det mest banale og enkle i våre liv, tas for gitt.

- Anmeldelse av Utvandrarna 5

Årets superheltfilm: Spider-Man: No Way Home
[ Filmfrontrating: 7,8 av 10 ]

Spider-Man: No Way Home handler om så mye, men deriblant dreier det som om en mulig ødelagt ungdomstid. Dette gir kraftig gjenklang i vår egen verden om dagen, hvor to år med korona har “ødelagt” millioner av unges liv, og hverdag. Ikke rart det ble oppstandelse da filmen, igjen, ble utsatt, for det er søren meg ikke vanskelig å skjønne hvor skuffende dette må være, om man har gledet seg stort til denne filmen. Men hør mine ord: ventingen var verdt det folkens, for denne filmen skiller seg virkelig ut i mengden superheltportretter!

- Anmeldelse av Spider-Man: No Way Home 5
- Anmeldelse av Spider-Man: No Way Home 5

Årets slasher: X
[ Filmfrontrating: 7,7 av 10 ]

X er en film du skal se ikke bare fordi du elsker god skrekk, men fordi du skal vite minst mulig om den, før du ser den. Forøvrig skal også du som liker generell god film også se filmen, om ikke annet for å se hva denne genren kan oppvise av kvaliteter, i riktige regissørhender. Og til slutt - Mia Goth er visstnok allerede klar for en oppfølgerfilm med navn Pearl!

- Anmeldelse av X 6

Årets julefilm: Violent Night
[ Filmfrontrating: 6,3 av 10 ]

Violent Night er med andre ord akkurat hva du tror du skal få, både som en Wirkola-film og som en genrefilm, muligens bare hakket mer voldelig og frekk i kjeften. Fans av retroamerikanske actionkomedier vil sikkert kose seg kongelig med dette rølpet, mens vi andre klarer kanskje også å småhumre litt innimellom. Det kan nemlig være riktig så deilig å eksempelvis se snørrunger og fjortiser bli skjelt ut og klaska til på film, om det gjøres riktig.

- Anmeldelse av Violent Night 3

Årets dokumentar: Snøleoparden
[ Filmfrontrating: 8 av 10 ]

I hjertet av det Tibetanske høylandet finner vi fotografen Vincent Munier sammen med forfatteren Sylvain Tesson. Vincent tar ham med gjennom gåtefulle og utilgjengelige daler der sjeldne og uoppdagede villdyr bor. Målet med reisen er å finne den mystiske og vakre snøleoparden. [ Kilde: Filmweb.no ]

Årets norske dokumentar: Alt for Norge
[ Filmfrontrating: 8 av 10 ]

En film om Egil «Drillo» Olsen, hans mannskap og reisen de tok det norske folk med på gjennom 90-tallet. [ Kilde: Filmweb.no ]

Årets kostymedrama: Mrs. Harris goes to Paris
[ Filmfrontrating: 7,6 av 10 ]

Mrs. Harris goes to Paris er umulig å ikke å anbefale for særlig godt voksne romantikere. Den blir et symbol på at film fremdeles kan være ren og pur virkelighetseskapisme, her mest for godt voksne. Dette er oppskriftsmessig feelgood, men som Mrs. Harris selv sier det - en slik type dagdrømming er noe vi kanskje trenger i disse tider. Det er vanskelig å si seg uenig i dette.

- Anmeldelse av Mrs. Harris goes to Paris 5

Årets mest hardslående superheltfilm: The Batman
[ Filmfrontrating: 7,7 av 10 ]

Dette er altså en voksnere og mer realismetilnærmet historie, hvor dramaet og karakterrelasjonene står i sentrum, mer enn de storslåtte og actionfylte delene av historien. For de som elsker Batman, tilbyr i hvertfall denne runden noe litt annerledes, og det også i en film som både høres og ser fabelaktig ut!

- Anmeldelse av The Batman 5
- Anmeldelse av The Batman 5

Årets britiske: Belfast
[ Filmfrontrating: 7,7 av 10 ]

Belfast er veldig lett å anbefale, både som rørende og velskildret familiedrama, samt også for sin skildring av en tidsperiode i Nord-Irlands tid som gir ekstra grell gjenklang under dagens krigstilstander i Europa, hvor lokalsamfunn blir brutalt revet opp og ødelagt for all evig tid. Man lever kun som i en tidsbegrenset boble når man er liten, og dette skildres veldig godt her. Belfast er en film man nesten ikke kan huske å ha sett før, med dette lille skiftet i fokus og i sin annerledeshet, og det gjør inntrykk.

- Anmeldelse av Belfast 5

Årets franske: Hendelsen
[ Filmfrontrating: 8,3 av 10 ]

Hendelsen er rett og slett en meget solid skildring av noe alt for mange fremdeles, og unødvendig, må gå igjennom. Bare fordi samfunn, kultur og religion ser ned på dette, skapes noe stygt ut av det som er det mest naturlige i verden - graviditet. At Anne må gjemme seg, selv sørge for sin skjebne, og på veien gamble med liv og helse, er noe også dagens kvinner fremdeles må gjøre. Dette er Diwans innlegg i en slik debatt, og det gjøres fortreffelig! Som seer blir man sugd inn i Annes skjebne, og man blir sint, irritert og frustrert. Måtte flest mulig se Hendelsen, og bli berørt!

- Anmeldelse av Hendelsen 5

Årets spanske: Parallelle Mødre
[ Filmfrontrating: 8,1 av 10 ]

Parallelle mødre er igjen en sterk film av den spanske mesteren, denne gang om to kvinners relasjoner og interaksjoner i kjølvannet av å ha blitt mødre, og hvor Penélope Cruz er helt nydelig i hovedrollen som Janis. Slektskap, farskap, familie og historikk veves fint sammen til en historie som mot slutten ender på en alldeles bittervakker måte, med forsoning og kjærlighet - en sluttfølelse og gjenklang som sitter godt i kroppen når rulleteksten starter!

- Anmeldelse av Parallelle mødre 5

Årets italienske: Trøffeljegerne fra Piemonte
[ Filmfrontrating: 8,3 av 10 ]

Trøffeljegerne fra Piemonte er et sjarmerende stykke portrett av en slags verden som er veldig ny og eksklusiv for de fleste. Samtidig er det dette jordnære og menneskelige over disse italienske gubbene som drar den fisefine trøffelverdenen ned på grunnplan igjen. Et genitrekk er det også å henge kamera på bikkjene underveis, så vi også virkelig får snuse rundt som en trøffelhund. Tross en noe mistenkelig “kunstig” regissert filmatisk stil her og der, er dette en herlig og sjarmerende hyllest til en gruppe mennesker som forvalter sin kulturelle arv med et stort hjerte, og en god dose selvsentrert egoisme.

- Anmeldelse av Trøffeljegerne fra Piemonte 5

Årets Disneyfilm: En annerledes verden
[ Filmfrontrating: 6,7 av 10 ]

Filmen har en evne til å skape magi, drømmer og underholdning, og blir pedagogisk sjarmerende. Slik blir filmen til en utviklingshistorie om tre generasjoner gutter og menn, hvor tittelen både får en metaforisk betydning, og er bekreftende betimelig i sitt innhold. Hvilken herlig feiring av 100 år med animasjonsutvikling!

- Anmeldelse av En annerledes verden 5

Årets dramaportrett: Vortex
[ Filmfrontrating: 7,8 av 10 ]

Som tilskuer gjør man seg mang en ubehagelig tanke underveis, rundt både alderdom, foreldre, livet og det som skal komme for alle av oss, nemlig døden. Handlingen skriker etter svar rundt helsevesen, hjemmehjelp og slike vestlige sosiale hjelpefunksjoner som nærmest er fraværende i den franske hovedstaden, eller i hvert fall i denne filmen.

- Anmeldelse av Vortex 4

Årets bodyhorror: Crimes of the Future
[ Filmfrontrating: 7,3 av 10 ]

Det ironiske er at det i Cronenbergs univers er fravær av smerte, og slik føles handlingen her ekstra pervers - det gjør ikke en gang lenger vondt å maltraktere menneskekroppen.

- Anmeldelse av Crimes of the Future 5


Årets mest sette kinofilmer i Norge:
1. Spider-Man: No Way Home
2. Top Gun: Maverick
3. Minions: Historien om Gru
4. Krigsseileren
5. Syng 2

 

Årets mest inntjenende kinofilmer i USA:
1. Top Gun: Maverick
2. Black Panther: Wakanda Forever
3. Doctor Strange in the Multiverse of Madness
4. Jurassic World: Dominion
5. Minions: The Rise of Gru

Årets mest inntjenende kinofilmer på verdensbasis:
1. Top Gun: Maverick
2. Jurassic World: Dominion
3. Doctor Strange and the Multiverse of Madness
4. Minions: The Rise of Gru
5. Black Panther: Wakanda Forever


Diskusjon

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

   Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES