På Filmfront.no kan du ikke se film, men vi har kun informasjon om film og TV. Vi er per i dag Norges nest største filmdatabase med informasjon om rundt 9000 TV-serier, 38000 spillefilmer, 2300 dokumentarer, 4600 kortfilmer, 7000 filmanmeldelser og over 270 000 skuespillere og filmfolk. Vi har også et tilhørende nettsamfunn der man kan bruke filmdatabasen til en rekke artige ting som å styre sine egne filmlister, svare på quiz om film og gi karakter til filmer og serier, og masse mer. Filmfront presenterer også podcasten Attack of the Killer Kast som du kan høre på via filmfront.
Filmfront er eid av Pål Frostad som bruker filmfront som hobby og noe meningsfylt å gjøre på i fritiden. Det er derfor ikke meningen å tjene noen penger på siden, men vi har reklame på Filmfront for å forsøke å få ting til å gå i null. Det koster å både utvikle og drive siden. Til nå har ting gått en del i minus, men det er kjekt å holde på og det er interessen som driver oss. Skulle filmfront i fremtiden tjene noen penger ut over at vi går i null så er det meningen at pengene skal gå til de som er med å skrive for siden.
Filmfronts hovedvisjon – ’å gi et oppdatert bilde av hva som skjer på filmfronten, både kommersielt og breddemessig internasjonalt og opp igjennom historien, samt dekke norsk film på en grundig, særegen og god måte.’.
Er du interessert i å skrive for oss er det bare å ta kontakt. Det kan enten være for å anmelde eldre filmer, sesonger av TV-Serier, DVD/Blu-ray eller kinofilmer, eller for å skrive nyheter eller andre artikler om film og TV. Vi har ikke muligheter for å lønne deg, men du vil bli tatt godt i mot i vårt miljø og vi kan blant annet friste med gratis pressevisninger på kino.
På Filmfront kan du:
o Alle kan:
- Søke opp filminformasjon og skuespillere, regissører og andre filmfolk.
- Sjekke om filmer og TV-serier er på streaming (Powered by JustWatch)
- Lese anmeldelser av filmer og TV-serier
- Sjekke kritikker på filmer og TV-serier
- Høre podcastepsoder om film
- Sjekke topplister på filmer, kino og norsk film, samt sjekke topplister på filmtemaer og filmserier og beste filmer for en filmaktør
o Som Filmfrontbruker:
- Anmelde filmer og TV-serier
- Gi terningkast på filmer og TV-serier
- Opprette egne filmlister
- Legge inn og styre din egen filmsamling
- Konkurrere på filmquiz
- Kommentere og diskutere filmer, TV-serier, skuespillere, filmfolk og anmeldelser.
- Få hjelp til å komme i gang her
Har du informasjon til oss til filmdatabasen, send dette også på mail til oss.
Ta kontakt på mail:
All kontakt og spørsmål kan sendes på mail til: pal@filmfront.no (NB: Ønsker ikke telefonkontakt, men svarer relativt kjapt på mail)
Filmfront har også samarbeid med:
- Podcasten Attack of the Killer Kast
Filmfront har også sin egen podcast:
- Podcasten All the Colors of Cinema
Filmfront er partner med JustWatchhar også sin egen podcast:
- Podcasten All the Colors of Cinema
Filmfront har hatt en lang og kronglete vei før den ble den siden man opplever i dag. Det hele startet som et skoleprosjekt i år 2000. De to studentene Stig Rune Frydenlund og Pål Frostad skulle lage en liten webside med en medfølgende database som en oppgave på IT-høyskolen NITH.
I begynnelsen var det bare meningen at vi skulle holde oversikt over de filmer vi hadde i vår egen filmsamling, men siden har det bare ballet på seg med oppdateringer og omfang. Siden eksisterte først bare for oss gjemt bort på en internettkrok og i 2003 tok siden navnet dinfilmside.no.
I 2006 kom planene om å slå seg sammen med filmanmelderen.no og utvide igjen og da kom ideen opp med å lage Filmfront som gikk online 11. september 2007. Ting gikk litt raskt i svingene og vi fikk ikke tid til å lage den siden vi ønsket. Det endret seg i 2012 da man forsøkte å tenke litt nytt og la filmlidenskapen på nytt få prege siden slik vi en gang drømte om å lage den.
Juni 2013 kom Filmfront med totalrenovert ny side. Etter å ha slitt med eldre kode og mye som ikke fungerte en god stund, fant vi ut at vi like gjerne kunne begynne å bygge opp alt på nytt igjen. Sidene er nå uten problemer og alt fungerer etter intensjonen. Vi beklager tiden med den eldre trege siden der mye ikke var optimalt, men nå er det altså nye tider.
I dag er det primært Pål Frostad og Tore Andre Øyås som driver siden. I tillegg har vi en liten gjeng med oss til å hjelpe oss å få skrevet det som skal skrives om filmer og ellers de andre oppgavene rundt det å drive filmdatabasen.
![]() |
Pål Frostad: redaktør, filmdatabaseansvarlig, hobbyfilmanmelder, utvikler og podcastprogramleder. Pål er en selverklært filmnerd som elsker alt ved filmen. Han driver filmdatabasen og var med å starte den. Skriver også en del filmanmeldelser og er blitt podcastprogramleder. Påls forhold til film Påls filmfrontprofil |
![]() |
Tore Andre Øyås: filmanmelder, nyhetsskribent. Tore er filmfronts dedikerte kinoanmelder og han skriver også en del nyheter på Filmfront. Han er utdannet i Trondheim på NTNU og har master i filmvitenskap. Tores forhold til film Tores filmfrontprofil |
Jacob: filmanmelder, intervjuer. Jacob er en ung filmentusiast som har ambisjoner om å lage film også selv en dag. Han stiller opp når intervjuer skal lages og anmelder også noen kinofilmer i ny og ne. Jacobs filmfrontprofil |
![]() |
Arild Svensgam: oppdaterer filmdatabasen. Arild er skuespiller og er en pertentlig filminformasjonsarbeider. Han har forkjærlighet for eldre film og komedie. Arilds filmfrontprofil |
![]() |
Kristine Oseth Gustavsen: anmelder. Kristines to hovedinteresser er film og skriving, noe som kommer til uttrykk gjennom studievalgene hennes: først gikk hun ett år på filmlinja på Skiringssal folkehøyskole, deretter gikk hun forfatterstudiet i Bø. Nå studerer hun kulturprosjektledelse ved Høgskolen i Lillehammer, mens hun kombinerer lidenskapene sine i form av å skrive filmanmeldelser for Filmfront. Kristines filmfrontprofil |
![]() |
Kris Munthe: DVD/Blu-Ray anmelder. Filmanmelder og spillanmelder. Har mange år bak seg med å skrive omtaler. Synes film er best på kino, men tar seg nå til takke med blu-ray og skriver anmeldelser for filmfront. Kris sin filmfrontprofil |
![]() |
Kim Andreas Dalskau: filmanmelder. Kim Andreas er en filmentusiast & spillentusiast fra Fredrikstad. Kim Andreas sin filmfrontprofil |
![]() |
Stian Buhagen: anmelder. Stian er en skrekkfilmentusiast, og skrev like godt sin masteroppgave om fransk og amerikansk skrekkfilm. Tok sin mastergrad i medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Ellers sluker han det meste av film og tv-serier. Skriver hovedsakelig skrekkfilmanmeldelser for Filmfront. Stians filmfrontprofil |
![]() |
Kaisa Waldenstrøm Breiland: anmelder. Kaisa skriver, ser og lever for filmen. Hun har en stor lidenskap for skrekkfilmen, da det psykiske og fysiske, hånd i hånd virkelig fascinerer. Kaisa anmelder først og fremst skrekk, men har en bred filminteresse. Hun bruker mye av hennes tid til å rettferdigjøre skrekkfilmen, som hun mener er en undervurdert sjanger. For øyeblikket studerer hun Norsk Filmhistorie, men går snart videre til Filmvitenskap, begge ved Høyskolen i Lillehammer. Kaisas filmfrontprofil |
![]() |
Chris-Erik Kristoffersen: podcastprogramleder. Chris-Erik er programleder i podcasten Attack of the Killer Kast som Filmfront presenterer. Han skriver også en filmanmeldelse i ny og ne. Chris-Erik er et produkt av 80-tallet og brukte store deler av oppveksten på å leie skrekkfilmer fra den lokale videosjappa. Han er spesielt glad i "slashere" og har en forkjærlighet for det surrealistiske. Chris-Eriks filmfrontprofil |
![]() |
Jørgen Foss-Jacobsen: podcastprogramleder. Jørgen er andrepilot på podcasten Attack of the Killer Kast som Filmfront presenterer. Han er kronisk hverdagsfilosof og ser ofte ting som andre folk ikke registrerer, ikke helt ulikt Lilli Bendriss. Jørgen er spesielt glad i absurd horror og er også podcasten «Attack of the Killer Kast»s sci-fi alibi. Jørgens filmfrontprofil |
![]() |
Kurt Morgan Skjæringrud: podcastprogramleder og filmanmelder. Kurt er det tredje tilskuddet på stammen i podcasten Attack of the Killer Kast som Filmfront presenterer. Kurt er som poteten, han kan brukes til alt. Vi bruker han blant annet som filmanmelder. Han har en sykelig hang til alt som er fra 1980-tallet, og trives godt i selskap med sin egen heavy metal samling. Kurt har en forkjærlighet for b-filmer og klassisk splatter. Kurts filmfrontprofil |
![]() |
Cato M. Ekrene: anmelder. Cato har fagutdanning i Økonomi og Ledelse. Han har eget firma: Manuelfilm (Manuelfilm på facebook). Er filmprodusent, regisør og manusforfatter. Jobber med både reklame, kortfilm, dokumentar og internasjonal film. Catos filmfrontprofil |
![]() |
Petromax Skavholm: filmanmelder. For Petromax er film kunst, og ikke bare underholdning. Riktignok en svært underholdende kunstform, men kunst like fult. Han elsker filmhistorie, komplekse filmer og obskure filmer. Petromaxs filmfrontprofil |
![]() |
Kristine Tingvik Aas: filmanmelder. Kristine studerer film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer, hvor hun nå starter på sitt tredje år, som etter planen skal gli rett over i en mastergrad. I tillegg til å omfavne film på studiefronten, består også store deler av fritiden til det samme, da Kristine også er styremedlem og promoteringsansvarlig for Lillehammer Filmklubb. Før filmen tok overhånd, har Kristine lagt flere år med teater bak seg, og har blant annet tilbragt et år på Romerike Folkehøgskole, samt tatt en årsenhet i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo. Kristine hevder selv at filmsmaken er bred, men at hjertet definitivt banker hardest for den mer kunstnerisk ambisiøse filmen.. Kristines filmfrontprofil |
![]() |
Lars-Erik Lie: filmanmelder. Lars-Erik Lie startet startet for alvor å "konsumere" skrekkfilmer under videovoldsdebatten tidlig på 80-tallet. Han stiftet amatørfilmselskapet Violence Productions i 1994, og lager fremdeles undergrunnsfilm. Han trives spesielt godt med horror- og exploitationfilm og beveger seg gjerne i de mørkeste avkrokene av filmens verden. Lars-Eriks filmfrontprofil |
Ole Marius Repstad: filmanmelder. En relativt altetende filmelsker av en sørlending, som trives best i thriller-sjangeren og har også en stor forkjærlighet for Anime. Oles filmfrontprofil |
![]() |
Aksel Hegge: filmanmelder. Aksel liker skrekkfilmer fra 1970- og 1980-tallet. Spesielt fra Italia. Og da snakker vi om karer som Fulci og Argento. Ellers er han også svak for andre favoritter som Tarantino og Kubrick. Aksels filmfrontprofil |
![]() |
Espen Olai Hansrud: filmanmelder. Espen har sett mye film og samler på filmer. Har samlet i over 15 år. Ikke bare DVD og Blu-Ray, men også VHS og beta format (Der er det mest sjeldne utgaver som gjelder). Han ser de fleste kategorier innen filmverdenen, men favorittsjangere er: horror/thriller og eurocrime. Espens filmfrontprofil |
![]() |
Maria Charpova: filmanmelder. En filosofisk filmentusiast som brenner for dype og komplekse temaer. Maria studerer filosofi ved Universitet i Oslo hvor hun kombinerer faget med emner fra medievitenskapen. Innenfor film ser hun etter ambisiøse verk som er ute etter å formidle gode idéer, samtidig mener hun enkle og jordnære komedier er en hjertevarm sjanger som aldri går av moten. Hennes ambisjon for deltakelsen i Filmfront er å kombinere sine interesser for film med lidenskapen for skriving. Marias filmfrontprofil |
![]() |
Stine Olsen: filmanmelder. Er en nylig utdannet filmviter, med stor interesse for film. Stine elsker å se film, lese om film og skrive om film. Hun er også en av de som skal se absolutt alt av film, også selv om hele verden syns filmen er ufattelig dårlig. Stines filmfrontprofil |
![]() |
Geir Karlsen: film og TV-anmelder. Bosatt i Fredrikstad, studerer til bachelor i Digitale Medier. Film og TV-serier er en stor lidenskap! Er nær sagt altetende, og liker nærmest alt fra Cannibal Holocaust til Transformers. Men hjertet banker nok litt ekstra for det mørke og dystre. 'In space no one can hear you scream...' Geirs filmfrontprofil |
![]() |
Torstein Ryen-Pettersen: film og TV-anmelder. Filmanmelder som har vært filmelsker siden barndommen og VHSens gullalder. Er altetende, men er selvutnevnt M.Night Shyamalan-nerd og har en forkjærlighet for superhelter. Favorittfilmene består av klassikere som Jaws, Jurassic Park og Psycho og nyere klassikere som Zodiac og Prisoners, men likevel troner mindre anerkjente filmer som Hellboy og The Village høyest på tronen. Er også glad i film som ikke befinner seg innenfor USAs grenser, men synes ikke at norsk film hevder seg altfor ofte. Unntaket heter Marius Holst. Ser alt som er av filmer, og ser gjerne ti elendige filmer slik at den gode filmen blir enda bedre. Torsteins filmfrontprofil |
![]() |
Alexander Svanåsbakken: filmanmelder. Alexander er utdannet filmregissør og elsker film. Han har lenge hatt lyst til å utforske filmene han ser i skriftlig form, og det får han mulighet til på filmfront. Alexanders filmfrontprofil |
![]() |
Rafael Motamayor: filmanmelder. Rafael er opprinnelig fra Venezuela og har elsket film siden han først så den originale Star Wars da han var 6 år gammel. Han ser minst en film hver dag i året, og elsker å reise til diverse filmfestivaler i verden der han får møte filmskapere og filmelskere. Han studerer mastergrad i dokumentarproduksjon ved Universitetet i Stavanger, men bruker mesteparten av tid for å se og skrive om film. Rafaels filmfrontprofil |
![]() |
Oliver Olsen Ødegård: film og TV-anmelder. Oliver har vært entusiastisk for filmer helt siden barndommen og nå skriver han anmeldelser for filmfront. Han anmelder alt fra eldre og nyere filmer til TV-serier. Olivers filmfrontprofil |
![]() |
Elise Andersen: film og TV-anmelder. Elise er 17 år og fra Fredrikstad. Hun har i lang tid likt å se på film, men det var ikke før hun så 'Stand by me' for noen år siden at jeg innså hvor mye film betyr for henne. Hun har i de siste årene drømt om å kunne drive med film en dag. Har en svakhet for kostymedramaer og fantasy filmer. Elises filmfrontprofil |
![]() |
Erik Aadland-Rasmussen: filmanmelder + trivia. Utdannet journalist, livets goder er de tre F'ene; fotball, familien og film. Ser (nesten) alt av film, men to sjangere hopper jeg bukk over; Grøssere og Sci-Fi (unntaket er Star Wars 4-6). Når han ser en film, ser han den alltid to ganger. Den første for å se og leve seg inn i handlingen, den andre for å se etter bloopers og eastereggs. No Movie is without sin! Eriks filmfrontprofil |
![]() |
Hauk Andenæs: filmanmelder. Hauk er en 12 år gammel gutt fra Bærum. Han er et barn av 2010-tallet og elsker superhelt-filmer som Batman og Avengers. Han har heller ikke noe imot humor fra 70- 80- og 90-tallet, med profiler som Monty Python, Jim Carrey og Eddie Murphy. Hauks filmfrontprofil |
![]() |
Kenneth Loic Mossefinn: podcastprogramleder. Kenneth er et levende filmleksikon, og er stolt av det! Han har vært filmnerd siden barndommen. Elsker sine kunstfilmer like mye som sine b-filmer. Er nå blitt sidekick/medskaper av podcasten All the Colors of Cinema. Kenneths filmfrontprofil |
![]() |
Ingmar Forsberg: filmanmelder. Ingmar, 22 år fra Ås, og studerer i Bergen sammen med samboeren. Har vært svak for god filmkunst så lenge jeg kan huske, og ofrer lett en kveld på byen til fordel for en god sovjetisk stumfilm. Jeg mimrer tilbake til da jeg var 10 år og lærte meg skuespillere, regissører, årstall og eventuelle Oscar-priser til alle filmene i filmhyllen til min far. Gode minner der altså! Veldig gøy å kunne være del av Filmfront som hobby! Ingmars filmfrontprofil |
![]() |
Brage Riis: filmanmelder. Aller best liker han filmene som klarer å fange ulike verdier og aspekter ved det å være et menneske. Som presenterer problemstillinger, tanker og situasjoner publikum kan relatere til. Det er ikke noe han knytter til en spesiell sjanger, men heller til dialogene og karakterene i filmen. I tillegg liker han filmer som eksperimentere med visuelle uttrykk. Brages filmfrontprofil |
![]() |
Stian Spørck Karlsen: filmanmelder. Stian er fra Rognan og anmelder både serier og filmer for filmfront på diverse streamingplatformer. James Bondfilmene er hans favorittfilmer, men han er også veldig glad i superheltfilmer, da spesielt Spider-Man. Han er også temmelig svak for landskapet rundt typiske dramafilmer og dokumentarer. Stians filmfrontprofil |
![]() |
Borghild Odland Frostad: filmanmelder. Borghild har alltid likt godt å skrive og formulere seg. Hun er aktivt med i samfunnsdebatten med ulike innlegg i forskjellige medier. Hun har de seinere årene orientert seg også innenfor filmverden og dette har gitt et engasjement som hun ønsker å kombinere med skriveferdighetene sine. Borghild jobber til vanlig i helsesektoren og utdanner seg til helsefagarbeider. Borghilds filmfrontprofil |
Andre skribenter: Gjesteskribenter: anmeldelser (Les deres omtaler) |
Jobber du med film eller har informasjon om for eksempel manglende info på filmer og skuespillere som du ønsker å dele om film, så er Filmfront veldig interessert i å få informasjon fra deg.
Vi samler informasjon om spillefilmer, kortfilmer, TV-serier, dokumentarer, musikkvideoer, reklamer, skuespillere og fagpersoner som er med å lage disse produksjonene.
Det eneste du ikke kan gjøre på siden er å se film. Den biten må du ta deg av på egenhånd.
Det er selvsagt også helt gratis å være medlem og bruker av Filmfront.