Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Engelskmannen som gikk opp på en ås, men kom ned fra et fjell (The Englishman Who Went Up a Hill But Came Down a Mountain), engelsk (britisk) film fra 1995

Komedie, Romantikk, Drama Spilletid: 99 minutter

Sjarmerende om stolthet og dugnadsånd

[Skrevet av: Kjersti Magnussen, Dato: 11.01.2010]
Året er 1917 og krigen i Europa fortsetter. Til en liten bygd i Sør-Wales kommer to engelske karttegnere for å måle det som sies å være det første fjellet i Wales. Fjellet er innbyggernes store stolthet, så når det viser seg at fjellet ikke er et fjell, men en ås skaper det stor oppstandelse i bygda. De går sammen om å bygge på åsen for å få det til å bli et fjell, ifølge engelske standarder. De må også sørge for at engelskmennene ikke forlater bygda før jobben er gjort.
Annonse:

Dette er en romantisk komedie om en bygd som ikke ville gi opp. En man som ikke kom seg ut. Og fjellet som førte dem sammen.

Dette er en sjarmerende historie om en liten bygd som ikke vil bli fratatt sin stolthet av to engelskmenn og vil gjøre alt for å få det til. Filmen har en gjennomført god engelsk humor og kjærlighetsmomentet er ikke så fremtredende som man kanskje kan få inntrykk av på filmplakaten. For alle som liker engelske filmer, gode karakterer og en unik historie kan denne anbefales på det varmeste.

Diskusjon

Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(4,2 av 6 - 4 stemmer)

Kritikker i media

  • Engelskmannen som gikk opp på en ås, men kom ned fra et fjell
  • arilabra.com

Land:

Storbritannia

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Parallax Pictures, Miramax

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2020 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.