Etter den relativt tamme og lite oppsiktsvekkende sjette sesongen av ”Dexter” er det godt å igjen kunne kjenne på litt action, nerver og overraskelser.
Annonse:
Denne syvende sesongen byr på virkelig store forandringer og ikke minst utfordringer for både Dexter og mange av hans nære relaterte. Hans posisjon som skjult seriemorder får virkelig et skudd i baugen og flere folk begynner å komme faretruende nært innpå hans mange hemmeligheter. Fortiden ser ut til å innhente både ham og andre personer, mens stadige tvingende valg mellom rett og galt er mer påtrengende enn noen gang når man lever som skjult seriemorder.
Som vanlig introduseres nye karakterer også i denne sesongen, blant dem en tilsynelatende pen, snill og vakker blondine, spilt av Yvonne Strahovski. Hun er i utgangspunktet en kjedelig, flat og safe karakter, men skal vise seg å ha flere overraskelser i ermet, heldigvis får man vel si. Dexter selv møter tankevekkende ”hindre” og følelsesmessige vekkelser i seg selv som er nytt for ham. Spørsmålet blir om han forandres eller fortsetter med å være slik han er.
Etter helt sentrale helomvendinger og gjennombrudd på flere plan, dannes en ny nerve, spenning og et ganske så stort spenn av karakterer og handlinger som veves inni hverandre. Igjen oppleves det som at enkelte hendelser og ting som skjer gjøres i noe overforenklet form, noe som kan føles litt teit og åpenlyst kjipt. Likevel, de mest sentrale tingene er også det som funker best i denne sesongen, altså det som skjer med og mellom hovedpersonene Dexter, Debra og mer internt innad hos Miami-drapsavsnittet.
Det er vanskelig å ikke røpe for mye fra denne sesongen. Det er etter hvert mange veier som serien og karakterene kan ta utover i sesongen, men de veiene som er valgt oppleves som en god blanding av troverdige, nødvendige og spennende, men akk så følelsesmessig engasjerende for det. Det viktigste er kanskje å påpeke det faktum at selv om serien har dalt tydelig de siste sesongene, så tar den seg nå kraftig opp grunnet helt sentrale hendelser og vendinger i historien og karakterene. Flere karakterer enn noen sesong tidligere må bøte med livet, inkludert enkelte sentrale personer. Dette gjør sesong 7 til både mer kjapp, underholdende og uforutsigbar.
Det er fremdeles en fryd å følge Dexter på hans mange merkelige veier og hendelser. Hans søster Debra får mer problemer i fanget enn noen gang, og Jennifer Carpenter viser gang på gang hvor god skuespiller hun er med sine intense enkeltscener.
Den siste sesongen av ”Dexter” er bestemt skal bli sesong 8, og godt er nå det uansett. La oss håpe at siste sesong får den energien, spenningen og overraskelsene som vi håper på, og slik blir en verdig avslutning på denne tross alt fabelaktige serien.
Se om tv-serie er på streaming:
Les også anmeldelser i samme filmserie:
Dexter: New Blood - Dexter: New Blood - Sesong 1: Dexter Morgans seriemorder-dager var langt i fra over
Les også andre anmeldelser av utgivelse:
Dexter - Sesong 1
Dexter - Sesong 2
Dexter - Sesong 3
Dexter - Sesong 4
Dexter - Sesong 5 - Spennende Dextersesong med litt ny vri
Dexter - Sesong 6 - Nær en katastofe, men slutten redder!
Dexter - Sesong 7 - Begynnelsen på slutten!
Dexter - Sesong 8 - Synger virkelig på siste verset...