Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.


|
Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast
 
 

Anmeldelse av Venner for livet - Sesong 4 (Friends), amerikansk tv-serie fra 1997

Komedie, Romantikk Spilletid: 22 minutter

Friends - Sesong 4 - Mer av komiske venneintriger

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 25.07.2013]

Våre ynglingsvenner er tilbake enda en gang. Rachel og Ross krangler som et gammelt ektepar. De vet at de elsker hverandre, men ingen av dem klarer å se sine egne feil i hvordan de taklet sitt turbulente forhold rett før bruddet. Det skaper splid når de to prøver å skryte på seg nye kjærester i an marsj for å få den andre sjalu. Vi følger også Joey som her faktisk får seg kjæreste, og dette takler Chandler veldig dårlig. Han ender faktisk opp med å bli superforelsket i Joeys kjæreste. Monica er kommet over nok en kjæreste. Hun har ikke gitt opp drømmen om å drive med det hun liker best, nemlig kokkerier. Her får også Phoebe noe å stri med når hun plutselig mister jobben fordi hun faller for en av sine kunder og blir tatt på fersken av sjefen sin. Det er klar for nok en omgang med vennegjengen som henger sammen i tykt og i tynt...

Sesongen begynner akkurat der den forrige slapp. Vi er på strandhuset der våre venner fremdeles ferierer. Ross er kjæreste med en flott dame som Rachel lurer til å barbere alt håret av på. Rachel vil finne sammen med Ross igjen og det vil også han innerst inne. De kysser og det gjør at Ross vil slå opp med den skallede kjæresten sin for å bruke tid på Rachel. Phoebe forsøker å finne ut hvem som er den virkelige moren og faren sin. Hun finner moren sin som også heter Phoebe. Det viser seg at Phoebe fikk Phoebe da hun bare var 18 år gammel og ikke var klar for barn. Rachel vil bare forsikre seg om en del ting før hun finner sammen med Ross igjen. Hun lager et manifest som Ross må lese igjennom før de blir sammen igjen. Ross tuller selvsagt det litt tid og sovner og later som han har leste det flere ganger. Han sier at han er i alt som involverer at han står ansvarlig for alt som tullet opp forholdet mellom dem. Dette byr selvsagt på problemer som ikke den perfekte Ross kan takle selv om han innerst inne bare vil være sammen med Rachel.

Man drar serien videre. Karakterene har man jo så her får man mer av dem og vi får se dem i nye settinger. Man spiller også her på Rachel og Ross og deres krangel. Det er nok ikke lett å være venner igjen etter at de har vært kjærester og når er blitt litt bitre fiender, men i samme omgangskrets. Joey og Chandler bor fremdeles sammen, men det at Joey får seg en fast kjæreste, og ikke bare en 'one night stand' som han pleier, plager Chandler. Man får også litt småhandlingav at Gynter er avstandsforelsket i Rachel. Chandler er fremdeles moroklumpen, Joey er den enkle og kjekke, Ross den smarte, Rachel den vimsete og pene og Monica den organiserte. Og så har vi Phoebe som virker som hun er fra en annen planet med sin Andy Kaufman-aktige frmtoning. Alle er laget for at en hver skal finne seg en å identifisere seg med.

I denne fjerde sesongen får man også oppleve en del med gjengen. Monica blir brent av en brennmanet og blir tisset på av en av sine venner for å lindre smerten. Vi er etter hvert blitt ganske bra kjent med denne vennegjengen som tok verden med storm på en slik måte som ingen annen komiserie hadde gjort før. Joey prøver å selge sin underholdningsreol, men blir rundlurt og rundstjålet istedet. Monica dater den kjekkeste gutten på skolen hun gikk på i tenårene, men det blir ikke fullt like spennende som hun trodde. Chandler ligger med sjefen til Rachel. Ross forsøker å få Chandler til å slutte å trene på helsestudioet han aldri trener på, men istedet ender både Ross og Chandler opp med å to nye livstidsmedlemskap. Joey øvedanser med vaktmesteren. Joey får seg ny kjæreste og Chandler blir forelsket i henne. Phoebe mister jobben sin som massøse fordi sjefen hennes tror hun er en hore på jobb. Ross spiller keyboard for gjengen med sitt helt spesielle uttrykk som ingen andre enn han og Phoebe. Chandler og Joey blir uvenner på grunn av en dame. Gutta gleder seg til å dra på party med Gandalf. Rachel blir nesten forfremmet. Monica får seg en ny kjøkkensjefstilling. Chandler prøver å fikse opp Rachel med dater.

I tillegg får vi en masse andre høydepunkter som at Phoebe blir surrogatmor for sin yngre bror og hans 20 år eldre kone. Gjengen forsøker å finne ut av hvem av jentene og guttene i vennegjengen som vet mer om hverandre. Ross lager et spørrespill for å avgjøre hvem som vet mest. Chandler og Joey bytter leilighet med Monica og Rachel. Rachel forsøker å be ut en kar, men vet ikke helt hvordan hun skal gjøre det, siden hun aldri har trengt å be ut en mann gutt før. Janice møter Chandler igjen og han forsøker ikke å gå inn i et forhold med henne. Ross møter en ny jente ved navn Emily Waltham som han innleder et forhold til. Joey forsøker seg som vegetarianer. Joey og Chandler får plutselig gratis porno på TV-abonnementet sitt. Det gjør dem ikke til mindre TV-slaver akkurat. De blir også svært påvirket av det de ser på. Ross bestemmer seg for å gifte seg og det blir bryllup.

Med andre ord er det mye å glede seg over i denne sesongen også. Friends viser at det er at meget solid komiserie. Jeg håper denne kvaliteten fortsetter, det ser ut som om jeg gikk glipp av noe stort med å ikke følge med på denne serien da den gikk på TV tilbake på midten av 1990-tallet. Jeg gleder meg i alle fall til å se mer og følge denne artige gjengen i tykt og tynt.


Les også andre anmeldelser av utgivelse:
- Friends - Sesong 10 - Gjengen tar farvel
- Friends - Sesong 1 - Komisuksessen begynner bra!
- Friends - Sesong 2 - Serien begynner å sette seg
- Friends - Sesong 3 - Vennegjengen gir oss nok en komisk affære
- Friends - Sesong 5 - Fortsetter suksessen
- Friends - Sesong 6 - Vi blir med på flere store øyeblikk!
- Friends - Sesong 7 - Begynner å surne litt
- Friends - Sesong 8 - Holder greit koken
- Friends - Sesong 9 - Litt for mye klabb og babb
- Holder en høy komisk kvalitet gjennom hele serien

Diskusjon

Les mer om tv-serien
Gjennomsnittskarakter:
(4,9 av 6 - 30 stemmer)

Kritikker i media

  • Venner for livet
  • Entertainment Weekly
  • Los Angeles Times
  • Filmfront
  • Cinerama
  • Filmdagbok.no
  • Variety

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Warner Bros. Television, Bright/Kauffman/Crane Productions

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 

«Den første julen i Skomakergata»

 

«There's Something in the Barn»

 

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

   Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk