Vennegjengen begynner å bli godt voksen. Rachel og Ross har et barn sammen, men har et veldig vinglete forhold seg i mellom. De klarer nesten ikke bestemme seg for om de virkelig vil at det skal bli dem. Monica og Chandler har ikke barn, men ønsker seg det. Da de ikke kan få barn selv, blir løsningen å adoptere. Det går også mot bryllup for Phoebe og hennes utkårede. Og så har vi Joey som aldri helt har klart å holde på en dame for mer enn en natt. Her får han også en liten romanse med Rachel. Spen deg fast og se hvordan vennegjengen tar farvel med oss...
Noen fyller sitt første år mens andre gifter seg
Igjen begynner sesongen akkurat der den forrige sluttet. Rachel kysser Joey og de dater en del. Det blir rart for Ross når han tar dem på fersken når de kliner. Vi får også se Ross kløne ting til som da han nærmest blir sort i huden av selvbruingsspray. Det er også tid for feiring av diverse. Gjengen er med på Emmas 1 års dag og Phoebe gifter seg. Rachels ufordragelige søster kommer på besøk. Hun skal gifte seg med en eldre kar bare fordi han har en flott toppetasjeleilighet. Men da hun dumper typen, flytter hun inn med Joey og Rachel og passer emma.
Men det stopper ikke der
Det blir mye moro med artige fobier. Ross er redd for edderkopper og Rachel er redd for husker. Vi får igjen se at Joey har litt rare prinsipper. Her dumper han en dame fordi hun smaker på mat fra hans tallerken. Monica og Chandler vil at deres barn ikke skal vokse opp i byen og forsøker å kjøpe hus på landet. Dermed er det duket for å ta farvell med ynglingsleiligheten. Vi får oppleve at Joey er med i et spørreprogram på TV med vekslende hell. Han er ikke akkurat noe bedre når han prøver å lære seg fransk fordi han har skrytt på seg franskkunnskaper for en audition. Phoebe går til det skritt at hun ønsker å skifte navn, og når hun får vite at hun kan skifte til hva som helst, går det litt over stokk og stein. Det blir også trist for gjengen når Rachel får seg drømmejobben i Paris.
Moro med gjesteskuespillere
Det blir også noen minneverdige gjesteskuespillere. Man drar raskt kjensel på Greg Kinnear som Doktor Benjamin Hobart. Også vesle Dakota Fanning gjør en bra innsats som den lille jenten ved navn Mackenzie. Men den som tar kaken er nok Danny DeVito. Han leverer den artigste birollen i hele serien. Her er han nærmest ubetalelig som mannlig stripper.
Kortere og mer presis enn forrige sesong i rekken
Dette er den avsluttende sesongen av Friends. Den er noe kortere enn de foregående sesongene med hele 24 episoder, mens her er det 18. Men det gjør ikke noe at denne sesongen er kortere da innholdet blir mer tettpakket. Igjen blir noen av vitsene for åpenbare som i de to foregående sesongene, men heldigvis føles denne sesongen som et lite skritt opp fra forrige sesongs bunnotering. Men man ler ikke like mye som man gjorde i de store glansdagene til serien.
Konklusjon
Det spennende med denne sesongen er å se hvordan det hele slutter. Det er litt vemodig å skulle ta farvel med gjengen, og man føler at en æra er over når siste episode er utspilt. Dette må være verdens mest populære serie og man kan skjønne hvorfor. Dette er vennegjengen man aldri glemmer, bortsett fra kanskje Seinfeld da som jeg setter litt høyere enn gjengen i Friends. Slutten er også helt grei. Uten å avsløre for mye, så ender ting slik ting litt slik man forventer. Jeg har rullet en firer for avslutningen og presiserer at den er sterk.
Warner Bros. Television, Bright/Kauffman/Crane Productions