Adventslekene er en julekalender som går ut på at julenissen blir arrestert og Jesus får som oppgave å finne ny. Han setter i gang en rekke utfordringer som skal hjelpe med å finne ut hvem som er best egnet. Da blir vi kjent med både røde og blå nisser. Lederen for de rød, Frikk Underskog, føler seg ganske sikker på at han vinner, men likevel sliter han og resten av rødnissene underveis. Hassan Berg, leder for de blå, er ikke interessert i å bli ny julenisse, men samtidig kan han tjene på det. Underveis møter vi andre karakterer, som Karin (reporter) og de tre vise menn.
Frikk Underskog virker som en søt og grei type fram til du blir bedre kjent med ham og finner ut hva han skjuler. Hassan Berg derimot som på utsiden virker som en ganske streng og sur fyr, egentlig er ganske følsom. Karin, reporteren, er en viktig karakter som holder hele historien sammen. Hun er en helt vanlig dame som ønsker å løse saken uten å ta parti.
Denne serien var bra fordi den nådde målet sitt. Jeg tror målet var at seerne skulle ønske å se videre. Det gjorde jeg! Den var spennende og kreativ. Det som trekker ned hos meg var at noen av de litt mindre karakterene kunne ha spilt litt bedre, men dette ødelegger ikke for spenningen.
Serien skiller seg ut blant julekalendere fordi den først og fremst er mer moderne slik at den kanskje fanger oppmerksomheten til flere aldersgrupper. Den setter også noen av de mest vanlige julefigurene i et dårlig lys, noe som gir hele serien en spennende effekt. Dette var på alle måter en original historie. Vendepunktet (slik jeg oppfattet det) var da Santa Lucia kom inn i bildet.
Jeg tror denne serien kan bli oppfattet veldig forskjellig fra person til person. Noen kan mene dette er kjedelig og forutsigbart, mens andre kan mene at det er god humor fra start til slutt. Min mening er at det er en god del god humor, men av og til må man faktisk tenke litt for å skjønne alt. Dessuten vil det også komme voldelige og blodige scener som antakelig ikke er egnet for barn.
Det er ikke sikkert at den ble så populær med en gang, men dette kan være fordi den ikke er så lett å finne. Første gang jeg hørte om serien var da jeg leste om Mats Eldøen (fantastisk skuespiller, spiller Frikk Underskog) på nettet.
Kort oppsummert:
En anderledes julehistorie med kreative og spennende effekter.