Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker Cookies for å tilby en bedre brukeropplevelse og for å holde en statistikk for siden via Google Analytics.


|
Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast
 
 

Anmeldelse av O - The Movie, norsk kortfilm fra 2015

Kortfilm, Grøsser Spilletid: 29 minutter

Omtalespalte: Kortfilm

En kortfilm varer vanligvis under 30 minutter og formatet er en mye brukt variant for nye filmskapere for personlig utvikling.

En kortfilm kan betegnes som alt i fra en reklamefilm, dokumentar, opplysningsfilm eller som novellefilm. Mang en kjent filmskaper har derfor startet sin karriere og kunsteriske utvikling med å lage kortfilmer.

Kortfilmen har mange egne filmfestivaler, her i Norge blant andre Kortfilmfestivalen i Grimstad.
Les flere spalteomtaler: Kortfilm

Effektiv og rendyrket kortskrekk

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 10.07.2015]

Fire ungdommer er ute på tur i skogen. De har gått langt, da plutselig en av dem mister telefonen sin. Like etter finner de et mystisk hull i bakken. Dette skal undersøkes...

Annonse:

Jeg kom over denne kortfilmen tilfeldig over nett. Det er veldig gøy når man møter norske kortfilmer som man kan oppleve gratis på nett. Føler det er som å åpne en skattkiste når man ikke vet noenting om filmen på forhånd. Med denne filmen følte jeg at jeg fant en gullmynt på kistebunnen.

Introduksjonen før selve filmen begynner er mesterlig laget. Der flyr vi inn over Oslo og deretter følger vi veiene ut av byen. Før vi flyr over et vann og langs kraftledningene langt ute i skogen. Deretter er det skog så langt øyet kan se. Og der inne i dypet av skogen begynner filmen.

Konseptet for filmen er faktisk ganske kult. Et bunnløst hull midt i skogen er noe mange vil la seg fascinere seg over. Vi mennesker er også veldig nysgjerrige av natur og vi får se at våre venner undersøker hullet nøye. Det første man tenker på når filmen begynner er at dette kan minne litt om brønnen i filmen The Ring. Særlig med det runde symbolet som filmen flasher i begynnelsen.

Handlingen i filmen sentreres rundt hullet. Praten går rundt hva som skjuler seg i hullet og hvordan det er oppstått. Med på kjøpet får man masse populærkulturelle referanser i filmen som til X-Files eller Star Wars. Det tøyses også litt underveis med The Ring jenta eller heksen i The Blair Witch Project.

Foto er svært forseggjort. Vi får mange snacks i kameravinkler og fin klipping. Kortfilmen er meget solid fortalt. Dette er helt klart en av de bedre lengre kortfilmene jeg har sett på lenge. Skuespillet er ikke det aller beste, men greit nok til at det gjør jobben sin. Det varmer at filmen aldri prøver seg på noe den ikke har midler til å fortelle.

Konklusjon
Filmen klarer å holde på oppmerksomheten din hele veien og det er godt gjort med en film på 30 minutter og med så sparsomme midler. Man lurer på hva som skjuler seg i hullet. Heldigvis holder filmen deg på pinebenken svært lenge og flasher ikke allverdens effekter mot deg. Filmen er svært effektiv og rendyrket i sin stil. Regisør Frank Aron Gårdsø er en mann jeg håper vi kommer til å se mer i fremtiden, også i spillefilmformat. Jeg ruller en forsiktig femmer på terningen og en varm anbefaling om man liker kortfilm. Filmen kan du se i sin helhet under anmeldelsen.


Se om kortfilm er på streaming:

Trailer eller filmklipp:

Diskusjon

11.07.2015 sier Frankorama: Kommentar på Pål Frostad sin omtale 'Effektiv og rendyrket kortskrekk': Det var en flott omtale og anmeldelse. 
Hilsen regissøren :D
Les mer om kortfilmen
Gjennomsnittskarakter:
(4,2 av 6 - 11 stemmer)

Kritikker i media

  • O - The Movie
  • Filmfront

Land:

Norge

Språk:

Norsk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

   Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk