Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.

Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast

Anmeldelse av Hokus Pokus Albert Åberg, norsk film fra 2013

Animasjon, Barn, Familie Spilletid: 70 minutter Aldersgrense: Alle år

Trailere

Hokus Pokus Albert Åberg - Norsk trailer 07.05.2013

Omtalespalte: Norsk film

I denne spalten anmeldes alt som rører seg av eldre og nye filmer innenfor norsk filmproduksjon. Norsk film er noe som engasjerer også den dag i dag. Og som norsk filmside er selvsagt en egen spalte for norsk film et must. Det foregår mye spennende i norsk film for tiden, men gjennom denne spalten om norsk film, går vi også litt bakover i tid til mer små og store skatter og gjerne utgjengelige og glemte filmer.
Les flere spalteomtaler: Norsk film

Magisk kvalitetsanimasjon for både liten og stor!

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 18.07.2015]

Vi besøker Albert Åberg. Han er akkurat blitt syv år gammel og har begynt på skolen. Nå mener oppfinnsomme, fantasirike og finurlige gutten at han er stor nok til å ta på seg større ansvar. Han drømmer nemlig om å få en hund, men det er ikke bare, bare å skaffe seg. Først skal man ha summer til å kjøpe en og da må man jobbe og gjøre seg fortjent til penger. Men Albert får et nytt håp om en snarvei når han blir kjent med en ekte trollmann...

Albert Åberg bringer frem mange barndomsminner. Koste meg med Albert Åberg på NRK. Det var i de tider når alle barn kom løpende hjem presis klokken 18:00 fordi det var Barne-TV. Likte best tegnede figurer når jeg var liten og da var Albert Åberg blant det beste man fikk på Barne-TV. Jeg var derfor spent til hvordan Albert Åberg ville klare seg i nyversjon alla 2013. Fra første stund kjenner man igjen barndomsnostalgien og bare dykker ned i Alberts tegnede verden. Til og med Skybert (Alberts imaginære venn) er innvevd i filmen.

Gunilla Bergström er Albert Åbergs skaper. Filmen beskriver veldig godt hvordan det er å være liten og i vekst. Når man vokser føler man seg ofte for stor for noen ting, imens andre vokser man aldri helt fra. Barna kjenner seg igjen i hvordan det er å være barn og de voksne husker tilbake til barndommen og lever seg like mye inn i filmen. Det hele handler om virkelighetens illusjoner og magi, men også løgn og fantasi - og en drøm om å bli stor nok til å få en hund! Det blir også tid til en del humor underveis og mye sjarme og flott stemning.

Tegningene er vanvittig detaljerte og filmen har et solid kunstnerisk uttrykk. Man kjenner igjen Albert Åberg slik han så ut i barndommen, men alle omgivelser er pusset maks opp. Resultatet er blitt veldig gjennomført og filmen ser utrolig fargerik og deilig ut. Filmen er regissert av Oscarvinnende Torill Kove. Vel var de særegne kortfilmene hennes underholdende, men i mine øyne er dette hennes beste verk til nå. Kove viser at hun også mestrer å skape særegne animerte verdener i det mer krevende langfilmformatet. Hun virkelig skapt en perfekt film ut i fra Albert Åberguniverset.

Konklusjon
Filmen fremstår som litt av en sjarmbombe. Lite visste jeg at denne filmen skulle fenge meg slik den gjorde. Selv min niese på fire år falt pladask for filmen og ville se den flere ganger på rad uten stopp. Selv sangene er utrolig bra gjennomført. Musikken er solid og veldig fengende. For min del er dette klassikermateriale allerede. Vet ikke om jeg har sett en bedre norsk barnefilm siden Flåklypa Grand Prix. Manuset er også svært gjennomarbeidet og holder høy kvalitet også blant de mer kresne voksne titterne. Alt i alt er dette en magisk omtrentlig time for både barn og voksen.

Les også andre anmeldelser av utgivelse:
- Sjarmerende og fargerik Albert Åberg

Språk:

Norsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk