Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Trio - Jakten på Olavsskrinet, norsk film fra 2017

Barn, Familie Spilletid: 77 minutter Aldersgrense: 9 år

Trailere

  Trio - Jakten på Olavsskrinet - Trailer 27.12.2016

Fartsfylt og fargerik, men litt vel kjapp og enkel

[Skrevet av: Tore André Øyås, Dato: 16.02.2017]

Den nysgjerrige ungdomstrioen Nora, Simen og Lars må ut på eventyr når de jakter det myteomspunne Olavsskrinet. Mennesker har lett etter skrinet i hundrevis av år, men nå er også livsfarlige skattejegere på sporet av både dette og de tre vennene!

Annonse:

Spennende tematikk, elementer, locations og fargerike karakterer krydrer langfilmen om NRK Supers TRIO-gjeng som fra før av har tre sesonger barne-tv på baken. Som et friskt ungdomstilskudd på kino er Jakten på Olavsskrinet så absolutt noe som sikkert veldig mange unge med stor iver tar imot med åpne armer, og det også med rette.

Som film er dette greiene imidlertid noe mer ujevnt likandes. Handlingen sløser ikke med tiden og går rett på sak, med norske dialekter i fleng, og ungdomsbitching på landsbygda.

Filmen skal ha pluss for sitt karakteristiske rollegalleri og fargerike karakterer, selv om det flere ganger blir litt ufrivillig komisk å se Lars i rullestol både til lands og til vanns, eller den særs voldelige Nora sparke fra seg i hytt og vær.

For ja, Nora er på en og samme gang interessant i hovedrollen som den både uredde og standhaftige jenta som er alt for nysgjerrig til å la være å grave i saker hun ikke har noe med.

Ja, faktisk er hun så nesevis at hun går imot lovnadene til sin bestefar, er følelseskald overfor kjæresten Simen, slår ned ei jente som flørter med ham, samt sparker en voksen mann i kjønnsorganet. Ikke bra dette Nora!

Isteden for å skildre og drøfte Noras voldelige personlighetsproblemer, ruller historien heller videre med at hun og sine venner Lars og Simen altså jakter myten om Olav den hellige. Reisen går fra Oslo, til Lofoten, innom Trondheim og Hamburg.

Og nettopp her blir filmen både feiende flott visuelt og i sin stadig varierende locationbruk, som en øyepen Norgesreklame, eventuelt som en ungdomsversjon av Da Vinci-koden eller en mer moderne Brødrene Dahl-jakt.

Eva Dahr har regi på filmen som veldig tydelig er laget for fansen av tv-serien. Den er i tempo både svært effektiv, det er noe unorsk uhøytidelig over skattejaktleken, og den rekker aldri å bli stillestående eller kjedelig.

Ironisk nok er filmen derimot faktisk flere steder så kjapp i klipp, hopp i tid, rom og dropping av forklarende scener at den mer minner om en oppstykka musikkvideo eller en filmtrailer.

Manus er til tider skremmende flaut, kunstig og teit, med en overbruk av gammeldagse ord som ’Besten’ (bestefar) og ’skurk’. Her droppes det også å forklare ungdommenes enorme mengde elektronisk utstyr og deres imponerende datakunnskaper. Hvor fienden plutselig får tak i en båt eller at Lars merkelig nok drar frem en tørr ullgenser etter å ha falt i vannet, bryr man seg heller ikke om å forklare. Pytt, pytt.

Av slike og diverse andre grunner blir Trio – Jakten på Olavsskrinet mer som en litt lengre og større barne-tv episode, noe som er helt greit, sikkert særlig for fansen. Noe veldig god film er dette dog ikke.

(Foto/Copyright: NordicStories AS / Nordisk Film Distribusjon)
Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Appelsinpiken - Overkomplisert tankesett sydd rundt en alt for simpel historie
- Mars og Venus - Litt ujevne kjærlighetbetraktninger ispedd en dose humor
- Brennende blomster - Bra barn til voksen

Diskusjon

Omtalespalte: Kinofilm

Les flere kino-omtaler med mer.
Underspalter:
- Norsk film - Les flere.
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3,1 av 6 - 28 stemmer)

Kritikker i media

 • Trio - Jakten på Olavsskrinet
 • Verdens Gang
 • Aftenposten
 • NRK P3 - Filmpolitiet
 • Gudbrandsdølen Dagningen
 • Barnevakten.no
 • Roysskriverier.blogspot.no
 • Bergens Tidene
 • Dagbladet
 • Adressavisen
 • Dagsavisen
 • Filmfront

Land:

Norge

Språk:

Norsk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2020 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.