Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.

Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast

Anmeldelse av Milk, amerikansk film fra 2008

Biografi, Drama Spilletid: 128 minutter

Trailere

Milk - Trailer 16.01.2009

Omtalespalte: Skeiv film

Her finner du omtaler av skeive filmer.
Les flere spalteomtaler: Skeiv film

Strålende Sean Penn lyser opp filmen

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 20.02.2009]

Harvey Milk er en engasjert mann med homofil legning. Han er lei av at folk som deler hans legning blir sett ned på. Han tar saken i egne hender og kaster seg inn i den politiske kampen om å få plass i kommunestyret i San Francisco.

Homser blir banket av politiet og skydd av bråkebøtter. De blir nektet å kjøp i butikker og møter mye motbør av andre krefter. Homsene trengte Harvey Milk for å kjempe for deres rettigheter og stoppe diskrimineringen. Harvey Milk var med dette den første politikeren som stod åpent fram som homse.

Filmen er lagt opp som en biografi som bygger på de ekte hendelsene i Harvey Milks liv og hans liv innen politikken. Det er et rørende drama som beretter om en mann som kjemper for det han tror på og retten til å ikke bli undertrykt, som den personen han er og alle andre som deler hans legning.

Sean Penn gjør en strålende rolle som den homofile politikeren Harvey Milk. Penn har virkelig vist at han er en karakterskuespiller av høy rang og kaster med denne rollen seg for alvor inn i kampen om Oscar for beste mannlige skuespiller. I sterke andre sentrale andre roller finner vi Josh Brolin, James Franco og Emile Hirsch.

Man kan si at regissøren Gus Van Sant (bak filmer som Finding Forrester og Good Will Hunting) gjennomfører en god film om et høyaktuelt tema selv i dag.

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Don't Worry, He Won't Get Far on Foot - Phoenix briljerer i tragikomisk biopic
- Promised Land - Godt og engasjernede håndverk
- Paranoid Park - Vakker og øm tennåringstilværelse
- Elefanten - Severdig innblikk om en uforståelig hendelse
- Møtet Med Forrester - Herlig feelgood-møte mellom gammelt og ungt intellekt
- Den Enestående Will Hunting - Lunt og engasjerende feelgooddrama for hele folket
- I drift mot Idaho - Kunstnerisk og ambisiøst av Gus Van Sant

• Se og hør
  • Ranablad
  • Filmbyen
  • Jyllands-Posten
  • Ekstra Bladet (Danmark)
  • Cinemazone

Filmselskap:

Focus Features, Jinks/Cohen Company, Groundswell Productions

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk