Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av The Guyver, amerikansk film fra 1991

Sci-Fi, Action, Komedie Spilletid: 88 minutter

Guyver og Mark Hamill med bart

[Skrevet av: KillerKastJorgen, Dato: 09.05.2018]

«The Guyver» fra 1991 er basert på en japansk tegneserie kjent som «Bio-Booster Armor Guyver» hvor en vanlig student fra videregående snubler over et fremmed våpen, noe som gjør ham til en motvillig helt som kjemper mot Chronos, et ondt internasjonalt selskap.

Annonse:

CIA Agent Max Reed (Mark Hamill) blir vitne til mordet på Dr. Tetsu Segawa som er en forsker for det mystiske Chronos Corporation. Dr. Segawa har stjålet «The Guyver» fra Chronos han oppbevarer i en spesiell koffert. Han klarer å å få gjemt den før han blir tatt av kjeltringene som jobber for Chronos. På et treningssenter for judo underretter Reed Dr. Segawa`s datter om hendelsen. Hun og kjæresten hennes, Sean, blir med dit forbrytelsen fant sted.

Effektene er og blir det beste i denne filmen for historien er tynn og kjedelig. Spesielt transformasjonen av Guyver er imponerende for sin tid. Ellers er han som spiller Guyver altfor vek og ingen helt i mine øyne.

Screaming Mad George og Steve Wang burde høres kjent ut for mange, da de har jobbet på effekter til filmer som Predator, Bride of Re-Animator, A nightmare on Elm Street, Gremlins 2 med flere.

Det store trekkplasteret her er Mark Hamill med bart. På noen av filmens covere skal man forledes til å tro at Mark Hamill er The Guyver.

Scenene hvor Guyver og kjeltringene fra Chronos slåss dras ut i det uendelige. Hadde det vært slåssing med skikkelig koreografi hadde det blitt noe helt annet. Det er grenser for hvor lenge man skal synes at maskene er kule og at det skal oppveie for alt annet. Filmen forsøker å ta med rapping, men det funker overhodet ikke og gjør filmen bare dum.

Dette må ha vært tidlig i karrieren til hun som spilleren Mizki, Vivian Vu, for det høres mer ut som hun leser opp fra en handlelapp enn at hun sier replikker.

I anledning anmeldelsen valgte jeg også å se oppfølgeren som heter «The Guyver – Dark Hero». Her er handlingen noe bedre og filmen er ikke like pinlig å se på.

Om du har den ekstra tålmodigheten vil jeg anbefale at du ser begge Guyver-filmene for noe har 1`ern som absolutt er verdt å få med seg som 2`ern mangler, og det er vel i hovedsak humoren og trash-stilen.

[ Denne omtalen ble først publisert på Attack of the Killer Kast ]


Diskusjon

Omtalespalte: B-film

Dette er en omtalespalte der vi trekker frem B-filmer. B-filmer fra det store havet av titler. Det kan være alt fra B-filmer som er laget fra baksiden av garasjen til Hollywoodprofilene til kreativt skrapfilm.
Les flere spalteomtaler: B-film
Underspalter:
- Sci-fi - Les flere.
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3 av 6 - 17 stemmer)

Kritikker i media

 • The Guyver
 • Theunheardnerd.com
 • Starburstmagazine.com
 • Videothekenkind.de
 • Spoilerfreemoviesleuth.com
 • Dvdtalk.com
 • Bloodbrothersfilmreviews.blogspot.no
 • Horrorcultfilms.co.uk
 • SciFiNow
 • Myreviewer.com
 • Filmfront
 • Attack of the Killer Kast

Land:

USA, Japan

Språk:

Engelsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2020 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.