Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Oslo Zoo - Sesong 1, norsk tv-serie fra 2018

Drama, Komedie Spilletid: 19 minutter

Oslo Zoo - Sesong 1: NRK satser på dramakomedie

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 08.06.2018]

Amir (Amir Asgharnejad) har mastergrad i sosialantropologi, men sliter med å få seg relevant jobb etter studiene. Han deler leilighet med kjæresten sin, Charlotte. Men da Amir ikke klarer å betale sin del av kaken, blir han nødt til å ta grep. Han får en ide om at han skal kjøre for Uber med farens bil. Og når han sier han har fått seg jobb, tror alle at han har fått drømmejobben, og da klarer ikke Amir å si sannheten. Jo mer Amir lever i løgnen, jo vanskeligere blir det å si sannheten...

Annonse:

Det er flaut å se hvordan Amir er i desperat pengeknipe. Og han blir ofte ydmyket i sitt mildt sagt stakkarslige dobbeltliv. Det kan være at de er utro eller ikke har penger. Liker veldig godt Amir Asgharnejad i hans snille og ynkelige rollefigur. Amir Asgharnejad overbeviser skikkelig i denne rollen og viser at han kan servere fornedrende humor på beste vis.

Hovedpersonen murer seg inne i et nett av løgner fordi han ikke tør å si hvordan det egentlig står til med ham. Han later som han jobber som professor, men egentlig kjører pirattaxi. Det skaper mye problemer for Amir. Amir famler rundt i livet. Han er egentlig veldig snill, og ender alltid opp i stry på grunn av sitt naive vesen.

Serieskaper Øyvind Holtmon skal ha mye ros for det han har fått til med denne serien. Dette er svært gjennomført morsomt og sårt hele veien. I serien ser vi personer som åpenbart lyver til partneren sin av diverse grunner. Liker hvordan serieskaperen klarer å finne på nye handlingsmomenter i hver episode. Hver episode gir innblikk i livene til nye, hemningsløse rollefigurer. Elsker de mange små historiene som veves inn i Amirs hverdag som pirattaxisjåfør.

Serien består av åtte korte episoder. Tiden flyr når man ser på denne serien. Det skjer mye artig og absurd underveis i den serien. Det er masse kule detaljer i serien som gjør serien til et flott dramakomisk verk. Humoren er litt sær, men jeg ler og smiler en del av dette i all komedien som slår hardt til tider og er både frekk og underfundig på samme tid. Serien er ganske kreativt tenkt ut med gode poenger.

Konklusjon
Dette er et svært artig drama som fenget meg bra. Om du liker morsomme dramaer alla Kampen for tilværelsen er dette noe som er litt i samme gaten. I alle fall tidvis humormessig. Jeg anbefaler dette varmt videre og koste meg glugg i hjel de to timene serien varer. Det betyr at dette er en kul serie som jeg tror mange vil like, fra tenåringer og oppover. Jeg synes serien klarer å treffe bra og fremstår som svært vellykket TV-serie innenfor sitt segment.


Diskusjon

Omtalespalte: TV-Serie / Sesong

Dette er en samling av anmeldelser av TV-Serier og sesonger av dem.
Les flere spalteomtaler: TV-Serie / Sesong
Les mer om tv-serien
Gjennomsnittskarakter:
(4,8 av 6 - 16 stemmer)

Kritikker i media

  • Oslo Zoo
  • Filmfront

Land:

Norge

Språk:

Norsk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.