Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.


|
Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast
 
 

Anmeldelse av Demolition Man, amerikansk film fra 1993

Action, Sci-Fi Spilletid: 110 minutter Aldersgrense: 15 år

En skuffende film!

[Skrevet av: Henoch, Dato: 26.04.2019]

Overvurdert 90-talls science fiction-action.

Det begynner i Los Angeles, år 1996. Politimannen John Spartan er nok en gang i hælene på forbryteren Simon Phoenix som har kapret en buss med 30 passasjerer ombord. Spartan forsøker å stoppe det hele, men blir lurt i en felle og det ender med døde passasjerer.

Både Spartan og Phoenix blir fengslet til året 2032. Og Spartan må enda en gang prøve å stoppe Phoenix en gang for alle. 

Jeg husker da jeg så filmen første gang for 22 år siden og at jeg likte den, men etter å ha sett igjen utallige ganger, så er det tydelige feil på alle områder. Det er en film som er lett å hate, synes jeg.

Nei, jeg anbefaler ikke filmen.


Les også andre anmeldelser av utgivelse:
- Folkelig moro med denne testosteronbomben av en film

Diskusjon

06.04.2021 sier V-19: Kommentar på Henoch sin omtale 'En skuffende film!': hvordan kan man gi denne 1 av 6 - om man en gang likte den? Hadde forstått det om du ikke likte den fra start av. Her er de tingene som er helt fantastisk med filmen i dag selv om du ikke liker enkle ting med den. Skuespillet til Sandra Bullock er veldig bra. Hun er en av de jeg normalt sett ikke liker på skjermen. I denne så passer hun så sinnsykt perfekt. Wesley Snipes spiller helt enestående bra. Hadde faktisk glemt hvor bra den mannen er til å spille. Samenlignet med nåtidenes action stjerner så er han i en liga av seg selv. Han er badass, han er drit kul i kampsport og han spiller med flere lag. Du føler nesten han både mestrer komikken og action delen helt perfekt i denne filmen. Sarkasmen og tidspolitikken i filmen har aldri truffet bedre i noen film. Den verden vi lever i nå vises jo nesten helt perfekt i filmen. Man skal ikke heve seg over andre. Man har sensur fra folket i dag. Før var det er slags medietilsyn men i dag er det folket selv som bestemmer. I DM så merker man at det er folket selv som ønsker de reglene som er satt og det plasserer filmen perfekt. Alle tingene de hadde rett med fremtiden i DM er også helt enestående. De treffer faktisk bedre en de fleste sci fi filmer laget tidligere. Sex - dette sjokkerte meg at de faktisk er så nært virkeligheten i dag. Jeg anbefaler denne på det sterkeste. 80 tallets klassiske action scener er også helt superb i filmen. FIlmens største svakhet ligger i undergrunden som presenteres i filmen og standup komikeren som har fått så stor rolle. Han passer regelrett ikke inn. Og slutten på filmen. Jeg tror filmen hadde tjent på å ikke ha en sånn generisk action scene som finale.
24.02.2010 sier Andreas Strømmen: Det som er litt.. skurrende med denne filmen, er at når Simon Phoenix kommer seg løs fra fengselet, så skjønner han lett hvordan man kan cracke de nymorderne datamaskinene.. o.0
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(4 av 6 - 32 stemmer)

Kritikker i media

 • Demolition Man
 • theactionelite.com
 • arilabra.com
 • Aftenposten
 • Dagsavisen
 • Filmfront
 • Arbeiderbladet
 • Se og hør
 • Cinerama
 • Verdens Gang
 • Filmbyen
 • Dagbladet

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Warner Bros. Pictures

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

   Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk