Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker Cookies for å tilby en bedre brukeropplevelse og for å holde en statistikk for siden via Google Analytics.

Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast

Anmeldelse av Next Gen, amerikansk film fra 2018

Animasjon, Action, Komedie, Eventyr, Familie, Sci-Fi Spilletid: 106 minutter

Omtalespalte: Animasjonsfilm

Her finner du omtaler av animasjonsfilmer.
Les flere spalteomtaler: Animasjonsfilm
Underspalter:
- Streaming - Les flere.

Netflix overrasker med denne visuelt flotte animasjonsfilmen

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 21.07.2019]

Vi befinner oss i fremtiden et sted som minner litt om dagens Japan, bare mer mer robotfiksert og med kul og fungerende kunstig intelligens. I byen Grainland følger vi jenta ved navn, Mai. Hun er en opprørsk tenåringsjente som bor i denne fremtidsverdenen der roboter er dagligdagse og nødvendige innslag i tilværelsen. Moren hennes er også besatt av roboter og tekniske hjelpemidler. Ved en tilfeldighet møter Mai på 7723. Det er en topphemmelig våpenrobot som danner et sterkt bånd med Mai. Sammen danner de en fin duo som forsøker å stoppe en skummel trussel som truer planeten...

Annonse:

Jeg elsker teknologibaserte filmer og er ikke fremmed for dem i kombinasjon med animasjon. Ble derfor glad da jeg oppdaget denne Netflixfilmen, som jeg umiddelbart gav en sjanse. Filmen ble presentert som en Netflix-original og er en samproduksjon mellom land som Kina, USA og Canada. Og dette er en overraskende gjennomarbeidet animasjonsfilm som har mye å by på som kan konkurrere med mye av det andre som når kinoer verden over. Liker også teknologipreget som gjør filmen ekstra kul, interessant og småaktuell i en tid full av teknologisk endring.

Dette begynner ganske så kult. Filmen starter litt på samme måten som Pixars Up med gamle bilder og info som setter oss inn i en jentes oppvekst, bare at det stopper da hun er tenåring og ikke gammel. Jenta i filmen minner om Vanellope von Schweetz aka Glitchen fra Rive-Rolv bare med lilla hår. Ellers minner også filmen litt om filmer som ‘Wall-E’ og ‘Big Hero 6’. Med andre ord lånes det fra svært suksessfulle filmer, og filmen klarer også å stå litt på egne bein. Filmen er riktignok basert på den kinesiske nettbaserte tegneserien 7723 skapt av Wang Nima.

Dataanimasjonen i filmen er ganske kul, med kule og fargefulle rollefigurer og produksjonen holder godt nivå hele veien på en måte som kan konkurrere med andre andre animerte filmer laget i samme periode. Liker design på roboter som er passe strømlinjeformet og samtidig stilige å se på. Filmens rollefigurer rører noe i meg med sin vellykkede fremtoning. Det er heller ikke å forakte at filmen rører meg med en hjertevarm fremtoning i stor kontrast til den skumle trusselen som truer i horisonten i filmen. Filmen handler om teknologi og vennskap som omtales på en måte mange barn vil like og kan lære noe av.

Liker at filmen omhandler noe som er litt i samme gaten som tegneseriegiganten Marvel har hatt stor suksess med i sine filmer. Men dette er litt mindre fokus på superkrefter og heller mer søkelys på rein teknologi som kan høre fremtiden til. Men dette minner nok mest om Marvel tegneserien Big Hero 6 som Disney lagde film av noen år før dette. Men til tross for at skaperne av Next Gen klarer å holde samme nivå som den supre Disneyfilmen hele veien, men Next Gen er absolutt inne på noe og skaper stort engasjement hos meg på en måte jeg ikke hadde sett for meg på forhånd av en film jeg ikke hadde hørt om på forhånd.

Konklusjon
Til tross for at denne filmen har overraskende mye bra ved seg, er det noe som gjør at filmen ikke helt oppnår klassikersatus sammen med de beste gutta i klassen. Noe av det går på at historiefortellingen er noe enkel til tider med en litt for åpenbar teknoskurk og samtidig en litt for typisk menneske versus maskin-sceario. Du får også en en robot-menneske-relasjon som ikke føles av det mest ‘troverdige’ og historiegjennomarbeidede slaget. Filmen føles også som et for åpenbart ekko av Big Hero 6, men klarer ikke å vekke like stor fryd i meg. Likevel er dette en god film som gjør sakene sine tidvis svært solid og omhandler noe jeg virkelig er interessert i, og det gjør at dette vokser litt på seg, selv om starten er langt bedre enn slutten.

For voksne er dette kanskje ikke full pott i så måte, men som familiefilm er dette faktisk noe jeg omfavner og liker, til tross for at filmen ikke er superinnovativ. Men det er så absolutt rom for flere filmer i dette segmentet og det er kult at filmskaperne tar unge på alvor og skaper noe som mange unge vil omfavne opp i all den typiske Hollywood-fikseringen på filmer. Det er også kjekt å se at en animasjonsfilm kan komme å utfordre de store gigantene i bransjen. Det gjør at jeg anbefaler filmen varmt videre, men jeg føler det mangler litt før filmen har den samme helheten som stor animasjonsmagi skal romme. Men jeg liker dette såpass godt at filmen får en supersterk firer på terningen og ville fått omtrent 7,5 av 10 om filmfront hadde hatt slik vurdering.

Terningkast: 4+

Se om film er på streaming:

Diskusjon

Språk:

Engelsk, Mandarin (Kinesisk)

Medvirkende

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk