Vi møter igjen Sid, Manny, Diego, Elli, Eddie og Crash. Men denne gangen handler dette mest om Buck, Eddie og Crash. Særlig etter at Eddie og Crash setter seg fast i Bucks verden. Der møter de igjen sitt store idol, Buck, og blir med på et stort eventyr imens gjengen til Eddie og Crash leter etter dem og Buck forsøker å få dem tilbake…
Denne sjette Istid-filmen er ikke like vass som de andre. Filmen har litt mindre humor enn de foregående filmene, men er sterk på følelser, selv om det kan bli litt mye av det gode der også. Filmen er litt hahamorsom noen ganger, men det går litt lengre mellom poengene enn vanlig. Humoren er også mer krampaktig. Selve handlingen er svært enkel og du får ikke en god nok historiefortelling.
Likevel kjenner du igjen at dette er en Istid-film. Det fordi vi treffer igjen alle de kjente og kjære rollefigurene som vi har blitt mer og mer kjent med gjennom Istidfilmene. Og tradisjon tro så undertegnede denne filmen på norsk på grunn av at det er blitt en greie i Norge og da særlig i Bergen. Mye av grunnen til det heter Dagfinn Lyngbø og han er også med på de norske stemmene denne gangen sammen med Linn Skåber og Otto Jespersen. Og Lyngbø presser frem litt latter og smil denne gangen også med sin legendariske tolkning av det dødsirriterende dovendyret Sid.
Filmen er litt delt. Det vil si at dette først tar del i istidverden, men så tar pungrottene Eddie og Crash oss inn i den tapte verdenen til Buck. Der får vi et nytt eventyr med at Eddie og Crash seg fast i verdenen til Buck. Derfor sliter Buck med å få dem tilbake til familien deres. I Istidverdenen prøver også Sid, Manny, Elli og Diego å finne Crash og Eddie igjen. Dermed går filmen inn i å skildre ting fra to steder, men mest fra Bucks verden.
Animasjonen er ganske greit utført, men det merkes at dette kapittelet med Istid er en del svakere enn de andre. Dette er dog mer barnevennlig og ikke like ettertraktet for de voksne. Det at filmene har vært tilpasset både voksen og barn, har vært Istids største styrke til nå. Med dette endrer Disney denne tingen, men dette kan du trygt se sammen med barna. De små vil nok like dette fint.
Konklusjon
Kvaliteten på filmen er okei reint teknisk. Det er ikke der dette skorter. Denne gangen er filmen litt mer episodisk enn de foregående og det skinner veldig igjennom at filmens historie og manus er syltynt. Men selv om filmen er mest ymtet på barna, føles dette helt ok som underholdning, men ikke nok til å maksimalt rulle en svak treer på terningen.
På starten og slutten blir dette en Istid-film, men limen i midten er ikke like potent. Verdiene i filmen er bra for barna og det stadfester både starten og slutten av filmen. Men i det store og det hele er dette grei skuring i hverdagen og som nostalgien fra en svunnen tid fungerer dette som substitutt for hungeren på mer Istid, selv om juicen begynner å gå tom for den store smaken.
Terningkast: 3-
[ Filmen kan streames på Disney+ ]