Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.


|
Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast
 
 

Anmeldelse av Hodejegerne - Sesong 1, norsk tv-serie fra 2022

Kriminal

Omtalespalte: TV-Serie / Sesong

Dette er en samling av anmeldelser av TV-Serier og sesonger av dem.
Les flere spalteomtaler: TV-Serie / Sesong

Hodejegerne: Sesong 1 - En ganske god dramathriller.

[Skrevet av: Stian Spørck Karlsen, Dato: 02.09.2022]

TV2 og Yellow Bird productions har slått seg sammen med CMore og TV4 og produsert en dramathriller-serie om hodejegeren Roger Brown ( Axel Bøyum) som havner i ordentlig knipe etter at en britisk morder er ute etter ham.

Serien er basert på karaterer og et univers skapt av Jo Nesbø, gjennom hans bøker. Boka kom ut i 2008, og var Nesbøs første bok uten hans faste Harry Hole. Vi følger Brown og hans alt for vakre kone Diana (Ingrid Giæver). Roger må hanskes med litt av hvert, etter at en britisk kvinne ønsker Brown død da han ønsker å kvitte seg med toppsjefen i firmaet han jobber for. Han sliter økonomisk, har fullt av regninger han ikke får betalt, samtidig som jobben ikke gjør det enkelt for han heller. Han bygger et nett av løgner, som dessverre blir til et mareritt både for Brown og de han er mest glad i.Dette er en dramathriller av ganske solid kvalitet. Hovedrolleinnehaver Bøyum har en del særtrekk som jeg setter pris på. Det er noe serien tjener godt på. Hvis Hodejegerne høres kjent ut, er det helt riktig. Det er nemlig blitt lagt en film av samme bok som serien. Der spilte Aksel Hennie rollen som hodejeger Roger Brown.

Handlingen i TV-serien utspiller seg i tiden før boka og den nevnte filmen. Roger Brown er en kunsttyv som ikke holder noe tilbake. Brown som verken er rik eller høy, øyner muligheten til å bli kvitt all gjelda han har ved å stjele et rikt maleri. Det skulle han aldri ha gjort.


For uten Bøyum og Giæver, ser vi også Mikkel Bratt Silset i rollen som kameraten Ove Kjikerud, Mads Ousdal som Browns tilsynelatende strenge sjef, Dominique Tipper som morderen Kelly og Mats Eldøen som Sander Fjellheim.

Hodejegerne - den første løgnen er TV2s nye storsatsning. Alt av lokasjoner og setting er som hentet ut av en stor filmproduksjon. Hovedrolleinnehaver Axel Bøyum er som skapt for rollen som hodejeger, han har et uttrykk som kler denne rollen godt. Han har dog ikke særlig teft for kvinner, da han til stadighet lyver om hvor og hvem han er. Ting skjærer seg på jobben, fordi det blir ansatt en person som Brown vil ha bort. Det er noe rart med vedkommende. Personen jeg snakker om heter Sander Fjellheim (Mats Eldøen), som virker å ha noe å skjule. Britiske Kelly (Tipper) ønsker at Fjellheim skal bli værende for å ødelegge firmaet. Det kommer tydelig fram i serien at nevnte Kelly og Fjellheim kjenner hverandre fra før av.  .

Siden Brown vil kvitte seg med Fjellheim, jaktes han på av Kelly. Da blir det opp til Brown, med hjelp fra Ove Kjikerud å forsøke å stoppe alt. Det blir direkte spennende å følge denne jakten, da det skytes med krutt, kjøres med bil og det blir eksplsojoner.

Flere personer dør underveis, og Brown er tilstede på nesten alle åstedene. Han jages etter hvert også av Kripos med sjef Julie (Ingeborg Raustøl) i spissen. Seriens styrke er at den er velprodusert, og bra spennende hele veien. Serien har et plot som du tror på, selv om den ikke skiller seg nevneverdig ut i mengden.

Kjemien mellom Bøyum og Giæver er troverdig stort sett hele veien. Regissør Geir Henning Hopland vet akkurat hvordan han vil ha det. Enkelte partier i serien lugger litt og mangler litt dybde underveis, men serien underholder og har enkelte særpreg som scorer høyt. Hopland er kjent fra andre store produksjoner, som 'Lilyhammer', 'Frikjent' og 'Magnus'.

Sammen med Rolf-Magne Andersen (Førstegangstjenesten og Magnus) har Hopland skrevet et manus som det er tydelig at er lagt mye arbeid bak. Serien holder en stram linje, der særlig den femte episoden virkelig får meg til å sitte ytterst på stolsetet. De har sammen dykket ned i universet som Nesbø står bak på en imponerende måte. Hodejegerne: Den første løgnen har en twist mot slutten også, noe som virkelig fanger min interesse.

Vi har tidligere sett at TV2 har midlene til å konkurrere med blant annet Netflix med serier som 'Heksejakt' og 'Okkupert'. Med deres nyeste tilskudd 'Den første løgnen' viser TV2 muskler. Jeg håper at de fortsetter med en sesong 2 av denne solide serien, for her er det mye lovende thrillersving over materialet.

Hodejegerne: Den første løgnen har premiere på TV2 Play fredag 2.september med ukentlige episoder. (Kommer på TV2 senere i år)
(Denne anmeldelsen er basert på alle 6 episodene.
Foto/Copyright: TV2, Nina Engh.


Diskusjon

Les mer om tv-serien
Gjennomsnittskarakter:
(3,7 av 6 - 15 stemmer)

Kritikker i media

  • Hodejegerne
  • Verdens Gang
  • Bergens Tidene
  • Aftenbladet.no
  • Filmfront
  • NRK P3 - Filmpolitiet
  • Adressavisen
  • Aftenposten

Land:

Norge, Sverige

Språk:

Norsk, Svensk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 

«Den første julen i Skomakergata»

 

«There's Something in the Barn»

 

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

   Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk