Vi følger FBI-agent Frank Castle. Etter at våpenhandler Otto Krieg blir drept, får Castle hevn fra mafiabossen som er faren til Krieg. Familien til Castle blir myrdet og han blir skutt i senk, men overlever på mystisk vis. Det gjør at Castle endrer livet sitt og blir ‘The Punisher’ som er som en slags en manns hær med rettferdighet og hevn i blikket. ‘The Punisher’ setter hardt mot hardt og gir seg ikke før han tvinger motstanderne i kne…
Jeg så den første Punisher-filmen med Dolph Lundgren i rollen på Disney+, og ble ‘fysen’ på mer. Derfor så jeg videre på denne nyinnspillingen av filmen fra 1989, men det er en litt annet fokus i denne remaken. Filmen begynner med Marvel-logoen og da vet vi at dette er basert på Marvels tegneserier. Dette kan også skilte med at John Travolta spiller glatt kjeltring, og det passer han godt til. Med andre ord kan den gamle stjernen mer enn dansing og sang. Men først og fremst er dette historien om hvordan Frank Castle blir The Punisher.
‘The Punisher’ har noen kule elementer ved seg. Dette føltes litt bedre enn forrige Punisher-film fra 1989 med Dolph Lundgren i hovedrollen. Men i filmen kommer det ikke godt frem hvilke superkrefter Frank Castle har, men det som er sikkert er at ingen ville overlevd det han gjennomgår. Dette kan minne litt om en blanding av John Wick og Batman uten kostyme. Punisher er med andre ord bare en mann med en t-skjorte med hodeskalle på.
Dette er bygget opp som en real actionfilm, men jeg føler filmen underkommuniserer hva egentlig ‘The Punisher’ er. Med andre ord er dette ikke helt superheltaktig, til å være Marvel. Her er Frank Castle en vigilant antihelt, og det synes jeg han kler greit å være. I starten av filmen virker dette mer rett frem. Men etter hvert ser vi at Frank Castle tåler mer juling enn de fleste. De tar knekken på familien hans. Og han overlever attentatet, det danner et bra utgangspunkt for filmen.
Filmen er ganske brutal på noen punkter, men antyder mer ting enn det som faktisk vises. Men likevel er det 18 års aldersgrense på filmen. Det blir også en del humor i filmen med poenger som man flirer en del av. Du får på poenger som ‘bring in the pants’. Det blir også klovnehumor på kjøkkenet i samsvar med en slåsskamp der Punisher møter den sterkeste og største skurken i James Bond-universet.
Konklusjon
Alt i alt er dette en historie som gjør noe rett. Filmen er faktisk litt spennende. Punisher får også litt å bryne seg på i filmen. Faktisk mer enn de fleste andre superhelter. Det er en del action hele veien, men det snører seg ekstra til mot slutten. Da får vi også det store oppgjøret. Historien er passe grei for en slik film å være med noen små tvister. Dette føles som Batman på budsjett. Liker at de prøver å ‘normalisere’ ‘The Punisher’ og det gjør dette til en mer tradisjonell actionfilm. Føler filmen er noe ujevn til tider, men alt tar seg veldig opp mot slutten. Det gjør at filmen føles som grei skuring og er underholdende nok til å fortjene en svak firer på terningen.
Terningkast: 4-
Artisan Entertainment, Valhalla Motion Pictures, Lions Gate Films Inc., Marvel Enterprises, Film & Entertainment VIP Medienfonds 2 GmbH & Co. KG, Film & Entertainment VIP Medienfonds 3 GmbH & Co. KG