Vi følger et rockeband som skal ut på sin første store norgesturne. Bandet dyrker seg selv og begynner å miste kontakten med virkeligheten. Da blir det vanskelig for dem å se hvor grensene går og hva som er lek og moro og hva som går ut over andre. Velkommen til bandet Danger Zone og deres noe utenom det vanlige oppførsel…
Alt åpner med at vi en ung mann puste og får vite hva som skjer oppe i hodet til hovedpersonen. Filmen leker litt med deg i starten og du lurer på hvordan alt henger sammen. Vi følger en rekke personer. Det viser seg at det alle har felles er at de spiller i et band. Vi ser at hovedpersonen er annerledes enn de andre i bandet. Han har noe på innsiden han sliter med, som vi ikke vet hva er i starten.
Filmen følger bandet “Danger Zone” som består av vokalisten Nikalai, bassisten Thomas, gitaristen Morten og trommeslageren Stian. De skal ut på sin første store norgesturne, men Nikolai har begynt å tvile på om bandet vil overleve det dårlige rykte de har fått på seg, men også om det er verdt å kjempe for ettersom de tatoverte ham i nakken, mens han var bevisstløs.
Han bestemmer seg for å gi bandet én siste sjanse og invitere derfor journalisten Benedicte til å møte bandet og prøve å redde ryktet deres. Dette er hans siste forsøk for å prøve å redde bandet, hvor han ikke ser noen andre alternativer enn å forlate dem hvis dette ikke funker...
Jeg ser noe kortfilm innimellom og gjerne norske produksjoner, for å se hva som rører seg i film-Norge. Denne kortfilmen fikk jeg tilsendt på mail og ble giret på å sjekke den ut. Den er laget på et mikrobudsjett på kun 5000 kroner. Det er med andre ord imponerende å se hva produksjonsteamet har fått til for så lite. På skuespill er det meste ganske greit forhold til den lette tonen i verket. Det betyr sjarmfullt utført skuespill, slik at filmen flyter fint i den sorte komiske stilen i bunn.
Det første som møter meg er at dette i grunnen er solide saker. Filmen har en bra rød tråd i fotoarbeidet og dette er meget underholdende sydd sammen. Liker en del kule kameravinkler, som den da vi ser hovedpersonen gjennom speilet. Scenografien er veldig forseggjort og enkelte scener er visuelt stilfulle som scenen når hovedpersonen går ned den stilige trappen.
Regien er vellykket utført og alt er fiffig skrudd sammen. Jeg liker hvordan plottet er skrudd i hop, og konseptet og manuset føles gjennomført i filmen. Det er dog noe lekent til tider i underholdningens tjeneste, men liker hvor produksjonen tar dette hen. Filmen utforsker samfunnets fascinasjon for mennesker som lever på kanten av de normene og rammene som alle andre lever i. Noen i bandet sniffer dop og tenker ikke på konsekvenser av noe av det de foretar seg. Dette elementet med at bandet mister kontakten med virkeligheten er sentralt i filmen.
Konklusjon
Dette er en bra underholdende kortfilm der filmskaperne ser ut som de har kost seg på jobb og noe av denne filmgleden svinger tilbake ut på filmen. Filmen er blitt ganske entusiastisk utarbeidet. Handlingen i filmen er ganske vill. Føler filmskaperne leker seg med filmen og mediet. Bandet er ikke særlig med i denne verden. Alt blir mer og mer ekstremt etter hvert. Dette blir både blodig og ekstremt, og toucher litt over i horror-sjangeren, med medfølgende mørk komikk. Men alt i alt er dette en underholdende affære som du bør se om du kommer over den.
Terningkast: 4+