2001 - En Romodysse (2001 - A Space Odyssey), film fra 1968, Regi: Stanley Kubrick
Sci-Fi, Eventyr | Engelsk (Britisk) | Spilletid: 156 minutter | Aldersgrense: 12 år
Andre titler
2001-a-space-odyssey [Engelsk]
Nøkkelord
Astronaut |Bok |Datamaskin |Klassiker |Kult |Kunstig intelligens (AI) |Romfart |Verdensrommet |
Handling: Alt starter med overgangen fra Ape til menneske. Der vi får se våre primitive, apelignende forfedre, som litt etter litt greier å tilpasse seg omgivelsene. Vi følger dem fra de lever i gruppe frem til de lager sine første enkle redskaper. Etter å ha vært en tyve minutters tur innom våre forfedre, går ferden videre rett inn i det som var framtid i 1968. Det blir en stor kontrast til umenneskets hverdag. Vi beveger oss ut i rommet. Der er mennesket helt avhengig av sine hjelpemidler for å mestre hverdagen. Superdatamaskinen Hal styrer hverdagen for menneskene som er ute på et viktig romoppdrag. Selvsagt går noe veldig galt når maskinen begynner å oppføre seg litt rart. Det har seg nemlig slik at datamaskinen begynner å tro at besetningen konspirerer mot den... [ Hentet fra en Filmfrontanmeldelse ] Minimer handlingsreferat
Annonse:
Karakter
Filmfrontrating:
(5,3 av 6 | 8,9 av 10 | 57 stemmer)
Kritikere: (5,5 av 6 | 9,1 av 10 | )
Brukere: (5,3 av 6 | 8,8 av 10 | )
Filmdatabaser: (5 av 6 | 8,3 av 10 | )
85 plass av 10742 på filmlisten (99,22%). Gå til listen
Klikk eller trykk for å vise kritikker (17 kritikker)
Sist oppdatert: 2023-03-21 -
FilmfrontPoddenKenneth
- Andre filmdatabaser:
IMDB (8,3)
Tips om manglende kritikk:
Se om film er på streaming:
Omtaler / Anmeldelser
Priser
1 Oscar vunnet
3 andre Oscar-nominasjoner
Vis priser
- 1969 Oscar Beste spesialeffekter / Visuelle effekter (vunnet)
- 1969 Oscar Beste scenografi (nominert)
- 1969 Oscar Beste regi (nominert)
- 1969 Oscar Beste orginalmanus (nominert)
Regi
Medvirkende
Oppdragskontroller (Stemme)
Romskipkaptein på Aries 1B Lunar
Filmcrew & annet
Fra 'Ballet Suite Gayaneh'
Fra 'Lux Aeterna', 'Atmosphères", 'Adventures' og 'Requiem for Soprano, Mezzo-Soprano, Two Mixed Choirs, og Orchestra'
Fra 'Also sprach Zarathustra'
Waltz: 'An der schönen, blauen Donau'
Gjennomsnittskarakter:

5,3 av 6 /
8,9 av 10 - 57 stemmer)
Profilerte anmeldelser
«And the King Said, What a Fantastic Machine»
«Ant-Man and the Wasp: Quantumania»
«Attack of the Adult Babies»