Det store spranget (The Hudsucker Proxy), film fra 1994, Regi: Joel Coen, Ethan Coen
Komedie, Romantikk, Fantasi | Engelsk (Britisk) | Spilletid: 111 minutter | Aldersgrense: 11 år
Nøkkelord
Nyttår |Økonomi |
Handling: Året er 1958. Vi skal til skyskraperen der gigantkonsernet Hudsucker Industries holder til. Etter at direktøren for selskapet, Waring Hudsucker, begår selvmord, er sjefsstillingen åpen. Et utspekulert styre ønsker å presse ned prisen på firmaets aksjer for å få kontrollen over selskapet. Det gjør de med &a... Les hele
Handling: Året er 1958. Vi skal til skyskraperen der gigantkonsernet Hudsucker Industries holder til. Etter at direktøren for selskapet, Waring Hudsucker, begår selvmord, er sjefsstillingen åpen. Et utspekulert styre ønsker å presse ned prisen på firmaets aksjer for å få kontrollen over selskapet. Det gjør de med å ansette den helt uerfarne Barnes (Tim Robbins) som fra før var postarbeider i kjelleren på Hudsucker Industries. Sidney J. Mussburger (Paul Newman) står i spissen for ansettelsen av Barnes, men alt går ikke helt som planlagt. Barnes er temmelig naiv, men kommer opp med en genial ide om et leketøy for barn som ingen har tro på. Vi møter også journalisten Amy Archer (Jennifer Jason Leigh) som lar seg ansette som Barnes sekretær for å forsøke å finne ut av hva som egentlig foregår. Det er duket for litt av et forretningseventyr om Hudsucker Industries og deres nye sjef og utradisjonelle toppsjef... [ Hentet fra en Filmfrontanmeldelse ] Minimer handlingsreferat
Annonse:
Karakter
Filmfrontrating:
(4,6 av 6 | 7,6 av 10 | 24 stemmer)
Kritikere: (4,9 av 6 | 8,2 av 10 | )
Brukere: (4 av 6 | 6,7 av 10 | )
Filmdatabaser: (4,2 av 6 | 7 av 10 | )
1952 plass av 10540 på filmlisten (81,49%). Gå til listen
Klikk eller trykk for å vise kritikker (17 kritikker)
Sist oppdatert: 2021-04-22 -
Verdens Gang
Dagsavisen
Dagbladet
- Andre filmdatabaser:
Rotten Tomatoes - publikum (7,9)
IMDB (7,3)
Rotten Tomatoes (5,7)
Tips om manglende kritikk:
Se om film er på streaming:
Omtaler / Anmeldelser

4,6 av 6 /
7,6 av 10 - 24 stemmer)
Profilerte anmeldelser
«Jurassic World: Dominion»
«The Banshees of Inisherin»