Les hele
Handling: I denne eventyrlige historien følger vi ferden til hovedpersonen Bilbo Lommelun, som kastes ut i en episk kamp for å vinne tilbake det tapte dvergenes rike - Erebor - fra den fryktelige dragen Smaug. Etter uventet å ha blitt kontaktet av trollmannen Gandalv Grå, slutter Bilbo seg til et reisefølge på 13 dverger, ledet av den legendariske krigeren Thorin Eikenskjold. Ferden deres skal føre dem gjennom vilt og forrædersk land som vrimler av tusser og orker, dødelige varger og trollmenn.
Selv om målet for reisen ligger i øst, ved det øde Ensomfjellet, må de først komme seg gjennom tussenes tunneler, der Bilbo møter skapningen som skal forandre livet hans for alltid: Gollum.
Minimer handlingsreferat
Annonse:
Karakter

4,7 av 6 | 7,8 av 10 | 73 stemmer)
1426 plass av 9910 på filmlisten (85,62%).
Gå til listen
Klikk eller trykk for å vise kritikker (51 kritikker)
Sist oppdatert: 2016-08-19 -
- Andre filmdatabaser:
Tips om manglende kritikk:
Omtaler / Anmeldelser
Andre titler
Hobbitten - En uventet rejse [Dansk], The Hobbit: An Unexpected Journey [Engelsk], The Hobbit: Part 1 [Engelsk]
Premieredatoer i Norge
12-12-2012 Kinopremiere
Nøkkelord
Bok |
Trollmann |
Priser
3 Oscar-nominasjoner
Vis priser
- 2013 Oscar Beste sminke og hårstyling (nominert)
- 2013 Oscar Beste spesialeffekter / Visuelle effekter (nominert)
- 2013 Oscar Beste produksjondesign (nominert)
Regi
Medvirkende
Filmcrew & annet
Sang 'Blunt the Knives', 'Misty Mountains', 'Merry Inn'
Diskusjon
12.12.2012 sier Tore Andre Øyås: Du må selvsagt for all del se den på kino, i 3D ja! ;) 2t og 50 min går så fort atte! :)
12.12.2012 sier Pål Frostad: Takk for en gøy og god anmeldelse av en sann Ringens Herre-fan, som også jeg er ;). Jeg begynner faktisk å glede meg til filmen nå etter å ha lest dette. Det er artig å spennende å skulle på nytt dukke ned i Tolkinens verden som jeg har så mange gode minner fra både gjennom film og bøker. Du spår en ny Hobbiten-feber og jeg føler meg litt smittet av den ;)
12.12.2012 sier Pål Frostad: Takk for en god og lang omtale av den første Hobbiten. Fett at du liker filmen, jeg hadde begynt å tvile på filmen etter det jeg har lest i det siste om den. Tre timer er lang tid å sitte på kinoen, men det må vel gjerne til for å se den i 48-bilder i sekundet? Ellers kan jeg nok se den i 3D hjemme, men det er jo så lenge til ;)
07.11.2011 sier Pål Frostad: Og du er ikke den eneste...
06.11.2011 sier Jacob: Gud som jeg gleder meg til Hobbiten!
Gjennomsnittskarakter:

4,7 av 6 /
7,8 av 10 - 73 stemmer)
Profilerte anmeldelser
«Star Wars - Episode IX: The Rise of Skywalker»
«Baneheia - kampen om sannheten»
«The Return of the Living Dead»
«Bring It On: Worldwide #Cheersmack»
«De hemmelige opptakene av Peter Madsen»