Pianolærerinnen (La Pianiste), film fra 2001, Regi: Michael Haneke
Drama, Musikk | Fransk | Spilletid: 131 minutter
Andre titler
The Piano Teacher [Engelsk], The Piano Player [Engelsk], Die Klavierspielerin [Tysk], Pianisten [Norsk]
Nøkkelord
Bok |Musikk |
Handling: Michael Haneke er kjent som en av samtidens mest hedrede, intellektuelle auteurer, og det er langt ifra noen hemmelighet at jeg selv er en svært stor fan av mannen og filmografien hans. Pianolærerinnen fra 2001 er intet unntak, og scorer høyt på lista over mine mest interessante filmopplevelser. Den ranker imidlertid ikke like bra på min personlige liste over beste Haneke-filmer, og jeg har lenge slitt med å sette fingeren på nøyaktig hva det er som mangler. Dette skal for øvrig under lupa i dag, men før kritikken iverksettes, må rosen formuleres. Pianolærerinnen er tross alt ei yndig kunstfilmperle, som enhver filmentusiast bør få med seg! [ Hentet fra en Filmfrontanmeldelse ] Minimer handlingsreferat
Annonse:
Karakter
Filmfrontrating:
(4,5 av 6 | 7,4 av 10 | 31 stemmer)
Kritikere: (4,5 av 6 | 7,4 av 10 | )
Brukere: (4,2 av 6 | 6,9 av 10 | )
Filmdatabaser: (4,6 av 6 | 7,7 av 10 | )
2349 plass av 10540 på filmlisten (77,72%). Gå til listen
Klikk eller trykk for å vise kritikker (14 kritikker)
Sist oppdatert: 2017-11-21 -
Chicago Tribune
Verdens Gang
NRK P3 - Filmpolitiet
- Andre filmdatabaser:
Rotten Tomatoes - publikum (8,1)
Rotten Tomatoes (7,3)
Tips om manglende kritikk:
Se om film er på streaming:
Omtaler / Anmeldelser

Frankrike, Tyskland, Østerrike, Polen
Språk
Fransk
Produksjonsselskap
Arte, Centre National de la Cinématographie (CNC), Bayerischer Rundfunk (BR), Les Films Alain Sarde, Eurimages, Arte France Cinéma, Canal+, MK2 Productions, Österreichischer Rundfunk (ORF), P.P. Film Polski, Wega Film
Profilerte anmeldelser
«Jurassic World: Dominion»
«The Banshees of Inisherin»