Les hele
Handling: Steven Spielbergs Schindlers Liste er et mesterverk av en film, og er en av de filmene som har fått flest utmerkelser gjennom tidene. Vinner av syv Avademy Awards, blant annet Beste Film og beste Regissør. Den vant også hver eneste store Beste Film-pris og et helt enestående antall tilleggsutmerkelser. Blandt annet finner vi syv British Acedemy Awards, Beste Film-priser fra The new Your Film Critices Circle, the National society of Film Critics, The National Board of review, the Producers Guild, the Los Angeles Film Critics, The Chicago, Boston and Dallas Film Critics, en Christopher Award og The Holywood Foreign press Association Golden Globe Awards. Steve Spielberg ble deretter utmerket med The Directors Guild of America Award. Filmen forteller den uutslettige historien om den gåtefulle Osca Schindler som under Holocaust reddet livet til mer en 1100 jøder, til tross for at han var medlem av Nazipartiet. Dette er en hyllest til mannen som utgjorde forskjellen, og forteller historien til de som overlevde et av de mørkeste kapitlene i verdens historie, takket være det han gjorde.
Minimer handlingsreferat
Annonse:
Karakter

5,6 av 6 | 9,3 av 10 | 82 stemmer)
7 plass av 10191 på filmlisten (99,94%).
Gå til listen
Klikk eller trykk for å vise kritikker (20 kritikker)
Sist oppdatert: 2021-04-27 -
La liste de Schindler [Fransk], Steven Spielberg's Schindler's List [Tysk]
Premieredatoer i Norge
04-03-1994 Kinopremiere
Premieredatoer i Utlandet
30-11-1993 Kinopremiere USA, 04-03-1994 Kinopremiere Sverige, 30-09-1994 Kinopremiere Estland
Nøkkelord
7 Oscar vunnet
1 Amanda vunnet
5 andre Oscar-nominasjoner
Vis priser
- 1994 Oscar Beste film (vunnet)
- 1994 Oscar Beste scenografi (vunnet)
- 1994 Oscar Beste foto (vunnet)
- 1994 Oscar Beste regi (vunnet)
- 1994 Oscar Beste klipp (vunnet)
- 1994 Oscar Beste filmmusikk (vunnet)
- 1994 Oscar Beste adapterte manus (vunnet)
- 1994 Oscar Beste mannlige hovedrolle (nominert)
- 1994 Oscar Beste mannlige birolle (nominert)
- 1994 Oscar Beste kostymer (nominert)
- 1994 Oscar Beste sminke og hårstyling (nominert)
- 1994 Oscar Beste lyd (nominert)
- 1994 Amanda Beste Utenlandske Spillefilm (vunnet)
Regi
Medvirkende
Gestapo kontorist Klaus Tauber
Filmcrew & annet
Skrevet 'Gute Nacht Mutter'
Skrev 'Gute Nacht Mutter'
Skrevet bok: 'Schindler's List'
Diskusjon
24.12.2008 sier dreamrocker: Søstera di er smart, men klart du må ha din egen mening, selv om den ikke henger på greip. Klart dette er gjort med fullt og gjennomtenkt mening og for 99% av norges befolkning er det lett å fatte hvorfor. At du hater Spielberg er en ok sak, men vanskelig å fatte at du lager så masse fuss av det. Det er nok i denne saken du som står temmelig allene tror jeg.
To stjerner mindre på grunn av en meget viktig effekt, vanskelig å fatte. Får håpe du kommer over dette i løpet av en to tre år.
Gjennomsnittskarakter:

5,6 av 6 /
9,3 av 10 - 82 stemmer)
Profilerte anmeldelser
«Doctor Strange in the Multiverse of Madness»
«Star Trek: Strange New Worlds»